Czy wiecie cokolwiek polskie wersji Skazani na Shawshank na dysku blu-ray? Poza tym, że jej nie ma...
Jeśli jej nie ma jak sam zauważyłeś to raczej wiemy tyle co Ty sam :) Ale z tego co sam wiem to raczej w wersji Blu-Ray z polskim dubbingiem ten film nigdy się nie ukazał. Są na allegro krążki Blu-Ray z tym filmem, niestety bez dubbingu czy nawet napisów polskich, tylko angielski. Na torrentach spotkałem się z wersjami Blu-Ray Full HD z naszym dubbingiem i napisami lecz sądzę, że są to przeróbki angielskich wersji z nałożonymi językami. Ale swoją drogą, chyba nie jest to film wymagający super jakości obrazu. Nie ma efektów, nie ma scen zapierających dech w piersiach. Według mnie oglądając ten film nawet na telefonie komórkowym w jakości .3gp i tak zapada w pamięć i zostaje w głowie przez długi czas :) Także jeśli taka potrzeba to zostaje allegro i znajomość języka angielskiego lub torrenty :) I nie sądzę żeby prędzej czy później wyszedł ten film na Blu-Ray w naszym kraju, nie mniej szkoda...