Wybaczcie jeżeli nazwa tematu wprowadzi was w błąd ale pytanie jakie zadam nie ma
najmniejszego związku z tym filmem. Szukam pewnego filmu i nie wiem gdzie o niego zapytać
więc postanowiłem, że zrobię to na stronie najwyżej ocenianego filmu. Otóż film o który mi chodzi
opowiada o pewnej wiosce gdzie zakazany jest kolor czerwony ponieważ należy on do bestii
mieszkających w lesie. Główną bohaterką tego filmu jest niewidoma dziewczyna, którą zarządcy
wioski pewnego dnia wysyłają do miasta po leki jednak by się tam dostać musi ona przejść
przez las gdzie mieszkają rzekome potwory odziane w czerwone peleryny. Dziewczyna ma żółtą
pelerynę co jest oznaką pokojowych chęci. Jak się okazuje potem mieszkańcy owej wioski sami
wymyślili historyjkę o bestiach by wybić młodemu pokoleniu z głowy pomysł o wyjeździe do
miasta ponieważ w przeszłości w mieście spotkało ich samo zło. Przebierali się oni w specjalne
kostiumy raz na jakiś czas by nastraszyć mieszkańców i by legenda się utrzymała. Film
pamiętam całkiem dobrze jednak nie mam pojęcia jaki jest jego tytuł. Jeżeli ktoś zna film, o
którym mówię był bym bardzo wdzięczny za odpowiedź.