Walka między dwoma pierwszymi filmami z Filmwebu.Oby dwa na podstawie powieści Stephana Kinga!!
i tak ma byc! Oba filmy są moim zdaniem świetne i zasługują na najwyższe uznanie:)
Oba wyreżyserowane przez tego samego człowieka. Po prostu jedne z najlepszych filmów w dziejach kina i tyle...
A ja jednak stawiałabym na 'Zieloną milę'... nie wiem czemu ale bardziej mi się podobała. Ale trzeba zaznaczyć, że i tak oba filmy mam w ulubionych... :)
cooo ??????? Zielona MIla ?????????? Boże ten film to tandeta !!!!!!!!!!! Skazania na Shawshank !!!!!!!!!!! To jest film !!!!!!!!!!! najlepszy film jaki ogldałem !!!!1a nie jakas tam BAjka Zielona MIla ;/
Posłuchaj mnie głupku (głupia) blaszaka 232 ! MYLISZ SIE CO DO ZIELONEJ MILI!! TO PIĘKNY, WZRUSZAJĄCY FILM. TRWA CAŁE 3 GODZINY I MA IDEALNE WĄTKI, FABUŁE i SZCZERZE ODDANĄ KLIMATOWI FILMY MUZYKĘ (O WIELE LEPSZĄ I PORUSZAJĄCĄ!!) WIĘC SIE ZAMKNIJ! I WOGULE SAM WYGLĄDASZ JAK BAJKA Z KRAINY NIEDOROBIONYCH!
aaaa czyli dorobiony człowiek sie wyraza tak ambitnie jak ty ?? No gratuluje jestes wspanoałym człowiekiem naprawde podziwiam takich ludzi któzy uwazają sie za wspaniałych ludzi kótrzy mają inne zdanie od filmie wyzywają od głupków ..NAPRAWDE POPISAŁES\AS SIE TERAZ...Głupotą ................co myslisz ze ja nie moge napisac ze jestes ! głupią Krową która sie nie zna na filmie i jestes niedorobiona !! kaezdy głupi potrafi tak piac?? ale tródnosc polega na ty maby mi !6latkowi udowodnic ze jednak Zielona MIla jest lepsza xD Mam nadzieje ze podwyzszych troche poziom swoich wypowiedzi ! czekam ;)
Zielona Mila jest jednym z najlepszych filmów jakie kiedykolwiek nakręcono, wiem, że blaszkę22 mogą rajcować takie filmy, jak Ziemia Żywych Trupów czy Pajęczyna, skoro tak jest to sorry, ale nie ujdzie Ci to płazem... Odcinam Ci właśnie dopływ tlenu...:)
Skazani na Shawshank vs. Zielona mila ====) to jest temat człowieku xD i takie filmy jak Ziemia Żywych Trupów nie rajcują mnie poprostu wyraziłem swoja słuszną opinie ze Skazani na Shawshank jestl epszym filmem od Zielonej MIli ;) prosze mi tu tematu nie zmieniac !! Bo chodzi nam o te 2 filmy ;) i swojego zdania bede bronił i nie zmienie ;)
Kolejność jest taka: "Skazani na Shawshank" - długo... długo nic - "Zielona mila".
Poziom niemalże wszystkich powyższych wypowiedzi jest żenujący. Ufam, że kiedyś będziecie się wstydzić waszych "wypocin" i kolejne komentarze będą trzymały poziom.
Twój jakże inteligentny komentarz za to wiele wniósł na temat.....
Dla mnie "Skazani na Shawshank" to jeden z lepszych filmów jakie kiedykolwiek widziałem i w moim mniemaniu bije na głowę "Zieloną Mile" co nie oznacza,że ten drugi film też nie jest wspaniały :) Pozdrawiam
Uwielbiam oby dwa filmy:) Ale jednak postawilabym na Skazanych :P
Co prawda oby dwa sa o wiezieniu i nieslusznym oskarzeniu skazanego, jednakze kazdy przedstawia inny profil postaci itp.
Oby dwa filmy zasluguja na 1miejsce :)
Oba filmy 8/10 tzn. bardzo dobre, jak dla mnie są równe, nie umiem wybrać lepszego.
Zgadzam się, "zielona mila" dużo gorszy film według mnie w porównaniu do świetnej powieśći. A " Skazani na Shawshank" jeszcze lepszy film od książki.
Dla mnie bezkonkurencyjnie lepszy byl Zielona Mila.
Skazani na Shawshank jest bardzo wysoko na 2gim miejscu zaraz po godfather... wiec spodziewalem sie czegos wiecej, jest kilka filmow lepszych niz ten.
Nie mowie ze to beznadziejny film, jest dobry ale momentami nudził dlatego tylko(?) 7/10.
Oba filmy są świetne, może Skazani odrobinę lepszy, ale Zieloną Milę też uwielbiam - chwilami naprawdę się wzruszyłam, choć rzadko mi się to zdarza, obydwa filmy są wartościowe i dają do myślenia...
Dla mnie te dwa filmy są tylko dobre, przedstawiają historie podobającą sie widzom w różnych wiekach.
"Skazani" wręcz familijny film nie odzwierciedlający realiów więziennych, cała ta ucieczka na granicy cudu.
Jak dla mnie ten film nie jest o więzieniu i nie ma idealnie odzwierciedlac realiów tam panujących, jest o człowieku, przyjaźni, wolności, marzeniach.
zdecydowanie skazani.
Pomimo tego, że praktycznie przez cały czas nic się w filmie nie dzieje to wciąga. Nie pozwala odejść od ekranu nawet za wtórym razem.
Zielona mila mi się nie podowbała.
Na Filmwebie obok siebie, a co na to światowy IMDB? 1# Skazani na Shawshank, #45 Zielona Mila, to jednak o czymś świadczy. Moim zdaniem (tylko, żeby mnie zaraz nikt nie napadł, że piszę co myślę) Zielona Mila to dość ciekawe film, interesująca historia, przyjemnie się ogląda, ale porównywanie go do Skazanych na Shawshank to za wiele. Co więcej dziwi mnie fakt tak wielkiego zróżnicowania reżysera. Z jednej strony nakręca film wszech czasów, a z drugiej ponad przeciętniaka. Zdecydowanie lepiej oglądało mi się więzienne zmagania Andiego niż dotykanie miejsc intymnych poprzez Johna. Ale cóż... ile ludzi tyle opinii.