Zajebisty materiał. Film wywarł na mnie spore wrażenie i oglądałem go wkręcony w fabułę śledząc każdy krok. Daje do myślenia, budzi emocje, skłania do refleksji. Nie będę prowadził wywodów odnośnie świata, itd... Każdy kumaty człowiek powinien po prostu obejrzeć ten film. Jedna z tych produkcji stojących na czele. Ogromny props.
Wnioskując po Twojej wypowiedzi wątpię, że w ogóle miałeś jakąkolwiek refleksję na temat filmu oprócz tego, które miejsce w rankingu zajmuje.
W zasadzie film całkiem przyjemny, ale.... 1 miejsce w rankingu? I to nie tylko na filmwebie, ale też na innych portalach? Troszeczkę drobna przesada, bo lepszych produkcji jest masa.
Jeżeli chodzi o przekaz i skłanianie do refleksji.... cóż, przekazem to ten film akurat rzuca prosto w twarz niczym bajka dla dzieci ,,nie trać nadziei'' ,,nie daj się ograniczać i bądź wolny''. Nawet nie trzeba za specjalnie się wysilać umysłowo.
Tak czy siak, całkiem ciekawa rozrywka na nudny wieczór.
U mnie na pierwszym miejscu stoją produkcje ukazujące pewne wartości. Nie mam jako-takiego rankingu w stylu ,,pierwsza dziesiątka'' czy coś. Pierwsze miejsce zajmują produkcje takie jak: Lot nad kukułczym gniazdem, Scarface, Gran Torino, Ojciec Chrzestny, Skazani na Shawshank, itd. Drugie miejsce zajmuje chłam :D Albo coś jest dobre albo jest do dupy.