Rozumiem, że kiedyś robił wrażenie, ale teraz to zwyczajnie dobry film.
Płytki, ze słabą muzyką i banalną fabułą.
Aktorstwo świetne.
Mam 8 lat(nie jestem trollem, to prawda) i patrzę z perspektywy współczesnego widza
Za to opis na profilu masz niezwykle głęboki.
Moim zdaniem fabuła przykuwa do ekranu i trzyma w napięciu (choć zakończenie nieco rozczarowuje). Ale to aktorstwo i klimat sprawiają, że film jest naprawdę świetny.
Z tego co wywnioskowałem po ocenionych przez cb filmów, to większość to thrillery i sci-fi, więc może nie bierz się za ocenę dramatów, skoro w nich nie gustujesz?
Po ocenach łatwo stwierdzić, że wolisz faworyzować bardziej dynamiczne produkcje ;-) Myślę po prostu, że masz prawo by tego filmu nie lubić ale to nie równa się z tym że Skazani na Shawshank to słaby film. Twój gust nie jest wyznacznikiem jakości filmu.
Film jest dobry, a wystrzałowych produkcji nie lubię zbytnio.
"Mroczny rycerz powstaje" to chyba jedyny epicki i "patosowaty" film jaki mi sie podobał i troszkę mu zawyżyłem za to, że to najlepsza adaptacja komiksu
No tak, ale ja bije do tego, że film który ci się nie podoba jest niekoniecznie słaby. Aż poleje się krew to produkcja innego klimatu, więc trudno mi porównać. Ale skoro i na imdb.com i na filmweb.pl Skazani na Shawshank są na 1. pozycji to należy to uszanować. Nie będę dyskutował na temat gustu, bo masz inny ;-)
No racja, mój gust to mój, a każdy(tui chciałbym przeklnąć ;P) ma swój.
Film dobry, ale jakoś nie urzekł mnie, może przez to, że "Zieloną milę" najpierw widziałem
Nie jestem pewna czy 8-latek jest w stanie zbudować zdania, które możemy przeczytać w jego wpisach. " jedyny epicki i "patosowaty" film" , "miano arcydzieła" "perspektywy współczesnego widza"? dziecko nie używa takich sformułowań. Błagam...
sylweczka ma rację. Musiałbyś być małym geniuszem, o którym świat już by usłyszał...8-latek dopiero zaczyna przygodę ze szkołą, w zasadzie uczy się dopiero pisać i czytać oraz liczyć, więc słowa i określenia, jakie wymieniasz zupełnie nie pasują do osoby w takim wieku, dlatego przestań już ściemniać i nie żeruj na swojej ściemie, żeby ludzie z Tobą pisali i niby Ci uwierzyli. 8- latek i "american pie"? 8- latek by nawet nie zrozumiał, o co biega w tym filmie...
Dobra, wróć już na ziemię, nie udało się...
A "Skazani" są arcydziełem czystej wody. Klasyka swojego gatunku.
hehe, fakt, pomyliłem tematy:D ale jaki Ty spostrzegawczy jesteś:P
Niemniej jednak, całej reszty nie wycofuję...koniec żartów.
ale "Mroczny rycerz powstaje" i "Aż poleje się krew" to też zbyt ambitne kino dla 8-latka, więc tutaj już się nie wykręcisz. Gdybyś miał tyle lat to nie zrozumiał byś tych filmów. "Skazanych" prawdopodobnie też nie.
no i nie mówie już o tym, że byłbyś w stanie wiedzieć, co to jest "średnia" ocena filmu...:P
Prawda jest taka, że 8-latek ma otwarty umysł i my dorośli już tego nie osiągniemy, wiem bo za dziecka takie filmy jak " Skazani...", trafiały prosto w "serce", teraz wzbudzić takie emocje w dorosłym już człowieku jest niewspółmiernie ciężej.