PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1048}

Skazani na Shawshank

The Shawshank Redemption
1994
8,8 963 tys. ocen
8,8 10 1 963177
8,2 76 krytyków
Skazani na Shawshank
powrót do forum filmu Skazani na Shawshank

Film jest zajebisty. Bardzo podobny do "Zielonej mili" i przez czas i miejsce akcji, jak i zarówno, że są na podstawie powieści Stephena Kinga. Z zaskakującym zakończeniem i piękną muzyką. Film gra na uczuciach i jest świetnie wyreżyserowany.

ocenił(a) film na 10
982a

podobieństwo?
jedyna wspólna cecha to więzienie
nic więcej
a i tak są to dwa diametralnie różne miejsca

982a

jak dla kogo
Zgadza się film jest znakomity ale jedynym podobieństwem do "Zielonej mili" jest tutaj więzienie i to raczej sama nazwa, a niżej miejsce, bo te dwa więzienia znacznie się różnią. No i może jeszcze to, że obydwa filmy są nakrecone na podstawie powieść Stephena Kinga. Ale nic poza tym, to są dwa diametralnie różne filmy... a poza tym Skazani są filmem jak dla mnie znakomitym w przeciwieństwie do dużo gorszej Zielonej mili...

ocenił(a) film na 10
gonia

Jak możesz mówić, że zielona mila jest gorsza od skazanych.. Pomyśl trochę, Zielona jest dużo lepsza od skazanych....

ocenił(a) film na 10
bitchbitch

Sorki, te filmy są tak samo zajebiste,,,

982a

Przecież ten sam reżyser to nakręcił te dwa filmy.

ocenił(a) film na 10
982a

Dla mnie największa wspólna cecha to że oba filmy urywają dupę i tutaj nie ma nawet co do tego 2 zdań, oba znakomite. Ciężko wybrać który jest lepszy. Mam taką sprzeczkę z mamą, dla niej lepsza jest zielona mila, dla mnie skazani.