PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107982}
7,0 16 tys. ocen
7,0 10 1 15861
4,7 6 krytyków
Skazany na piekło
powrót do forum filmu Skazany na piekło

tyle ze obie czesci tamtego sa duzo lepsze niz to ;) - kto ich nie widzial polecam

ocenił(a) film na 10
fox_77

powiem tak: co do walk to lepszy Undisputed II i III fakt...
Co do klimatu więziennego i brutalności, jaka była w tym filmie rewelacyjna - zdecydowanie wybrałbym Skazany Na Piekło :)
Pozdrawiam Cię bardzo Serdecznie - liczę, że jeszcze nie raz dojdziemy do porozumienia ;)

AdamBayern01

O Wesley Snipesie [tym od wampirów] zapomniałeś ;)
Fan van Damm'a - i wszystko jasne. Ja natomiast lubię Michael Jai White'a - gość niesamowicie się porusza od razu widać że to zawodnik, a nie zwykły aktor. Posiada 7 czarnych pasów w 7 różnych sztukach walki. Ćwiczy od 8 roku życia. Imponujące, nie ? wiec i chyba tutaj się zgodzimy :)

ocenił(a) film na 10
fox_77

tego aktora wyjątkowo średnio lubie, ale masz rację, że walczy zajebiście - ma chłopak coś w sobie :) względem walki po Van Dammie jest dla mnie najlepszy :)

ocenił(a) film na 10
fox_77

A Scott Adkins Twoim zdaniem jest dobry? :>

AdamBayern01

Za odpowiedź niech posłuży statystyka obejrzanych filmów z jego udziałem: "obejrzałeś: 10 tytułów, średnia ocena: 8,2"

ocenił(a) film na 10
fox_77

Mogę się domyślić, że oglądałeś z nim 2 cz. Undisputed, może Strażnika Granicy oraz Krzyżowy Ogień gdzie zagrał wraz z Van Dammem, mógłbym jeszcze dorzucić do reszty np. Człowiek Pies i Ultimatum Borne'a :) Resztę nie chcę skłamać :)
Ja mam z nim obejrzane z nim 4 filmy, ocena 8,7 :) ale z Van Damemm 38 i ocena 8,8 :)
Pozdrawiam Serdecznie ;)

ocenił(a) film na 10
fox_77

a co myślisz o tony Jaa?
Tez z Ong Bak i Obrońcy ;)

AdamBayern01

jestem za :)

ocenił(a) film na 10
fox_77

al co o nim myślisz? ;p

AdamBayern01

No.... z reguły nie rozmyślam o (obcych) facetach :P, ale gość jest dobry ;)

ocenił(a) film na 10
fox_77

jeżeli nic z nm nie oglądałeś, to polecam dwa powyższe filmy - są naprawdę bardzo dobre, jeżeli chodzi o sztuki walki :)

AdamBayern01

Tak oglądałem, nawet sporo więcej niż te dwa. Dobre, choć muay thai nie jest zbyt widowiskową sztuka walki. Dokładnie odwrotnie do capoeir'y ;)

ocenił(a) film na 10
fox_77

Ale nie da się ukryć, że Tony Jaa walczy również bardzo dobrze :)

AdamBayern01

głupie że adkins przegrał w 2 nie lubie zbyt Michael Jai White

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

wiesz, możesz go nie lubić, ale jak dla mnie walczy zajebiście, i jak na chwilę obecną chyba najlepiej ze wszystkich :)

AdamBayern01

wiem już pisałeś, ale każdy ma swoje zdanie

prof_mateusz27

Jeśli chodzi o pana White'a to jeden z niewielu aktorów godnych naśladowania, nie tylko za umiejętności w zakresie sztuk walk jak i człowieka w ogóle.
Tutaj trochę z jego osiągnięć:
He is an accomplished martial artist, holding seven black belts in Shotokan, Tae Kwon Do, Kobudo, Goju Ryu with renowned Master Eddie Morales, Tang Soo Do, Wushu and Kyokushin. White started martial arts training at the age of eight.

Bardzo ciężko znaleźć równie wszechstronnie utalentowanego wojownika. Pierwszy czarny pas zdobył mając 14 lat - to też zapewne rekord. Ponadto ponoć całkiem nieźle gra w szachy (widać nie zalicza się do półgłówków) i ma spore zasługi w pracy z trudną młodzieżą.

Osobiści życzyłbym sobie by więcej na świecie było takich ludzi/aktorów.

fox_77

wszystka akurat to wiem, ja mu nic złego nie życzę

ocenił(a) film na 8
fox_77

Zgadzam się ,niezły ale Champion 2 i 3 lepsze....

simon3333

jaja se robisz tak ?? walki w championie są tak sztuczne że jpd 2/3 strasznie widać te bez efektowne uderzenia ..aż pali w oczy

ocenił(a) film na 8
zewral

Pisalem o calym filmie a nie tylko o walkach...