...jak w każdym filmie z Van Damem, nie ma się naprawdę czym zachwycać. Jeżeli nie jesteś fanem tego aktora (i/lub lania się krwi z ekranu) to radzę nie oglądać tego filmu.
Mylisz się.
Nienawidzę filmów z Van Damem. Nienawidzę lania krwi, a uwielbiam ten film. Uważam, że nie obejrzałeś go uważnie od początku do końca lub po prostu go nie zrozumiałeś.
Jest czym się zachwycać. Doskonały scenariusz porusza problemy i ważne tematy (m.in. więzienie zmienia ludzi, ludzie działający razem są w stanie zburzyć mury, przeciwstawić się terrorowi, nie mów za dużo tylko działaj, ciesz się ciszą, żyj własnym życiem).
„Boisz się?
Pamiętasz?
Świat uczynił cię delikatnym.
W życiu człowiek gra różne role.
Wszyscy nosimy maski.”
Wykonanie Skazanego na piekło nie jest najlepsze lecz doskonale dobrana muzyka, genialny scenariusz i rola życia Van Damma.
Moja ocena to 9/10.
Pozdrawiam.
W przeciwieństwie do Ciebie bardzo lubie filmy z Van Damme'm, szczególnie te z początków jego kariery. Jednak w przypadku tego tytułu nie zgodze się z Tobą. Jestem świeżo po oglądnięciu filmu i muszę się przyznać, że mam nieco mieszane uczucia... Z jednej strony niezłe (jak to u Van Damme'a) sceny walk, z drugiej nieco naciągany, pseudo-dramatyczny scenariusz... Widziałem Twój profil w którym "Skazanemu na piekło" dałeś 10 pkt, a "Skazanym na Shawshank" - 9!!! Przecież film Ringo Lam'a w dużym stopniu powiela schematy ekranizacji Kinga. A co do poruszanych problamów, szczególnie wpływu więzienia na ludzi to znalazłoby się mnóstwo ambitniejszych pozycji (choćby oceniona przez Ciebie na 7 "Symetria"). Pozdrawiam
Sprostowanie: "Skazany na piekło" ma teraz u Ciebie 8pkt. Czyżby zmiana opinii?? :)) Pozdrawiam!
Moja filmowa edukacja trwa... co za tym idzie oglądam coraz to lepsze filmy i do nich odnoszę się oceniając...
Gdy spoglądam do 'oddane głosy' wiele rzeczy mi tam nie pasuje i zmieniam moje oceny...
Szczerze mówiąc, powinienem sobie Skazanego na piekło przypomnieć, bo dawno go nie oglądałem...
Wesołych Świąt
Dlaczego odradzasz oglądania tego film? Czyżby dobrze Ci napisał: KYRTAPS „Boisz się?
Pamiętasz?
Świat uczynił cię delikatnym.
W życiu człowiek gra różne role.
Wszyscy nosimy maski.”
???
W/g mnie film jest wspaniale zrobiony i wogóle, ale nie o to chodzi.
Bezsensu jest odradzać coś oglądać!!! Większość filmów ma jakieś przesłanie, ten też. Jeśli nie zrozumiałeś to twój problem. ALE NIEODRADZAJ OGLĄDANIA TEGO FILMU INNYM, PONIEWAŻ NIECH KAŻDY SAM OCENI JAK GO OBEJŻY.
Pozdrawiam!
No tak, tylko weź poprawkę na to, że nie każdy ma całe życie na oglądanie filmów. Jeśli mam oglądać jakiś film, oczekuje o nim żetelnej opinii. Wg. Gaurona "Skazany na piekło" jest niewart uwagi. Wg. kogoś innego (np. Ciebie) jest genialny. A wg. mnie nie jest ani taki, ani taki... Jeśli są osoby, które go polecają, to dlaczego nie powinno być tych, któży filmy odradzają? Pozdrawiam!!