Jeżeli M ginie to dlaczego pojawia się w Goldeneye? Chronologicznie to jest 3 Bond, więc tego Bonda trzeba traktować osobno niż Bondy z Seanem, Brosnanem itd?
a to, że w filmach przed Brosnanem M był mężczyzną jakoś Ci umknęło? a Monnypenny była biała? M to pseudonim każdego szefa MI6, poza tym to film sensacyjny, nie historyczny, nie o kolejność tu chodzi :)
A jak by nie zginęła to z chronologią było by wszystko w porządku?;) Wg. Ciebie M pojawia się chronologicznie w filmie 1,2,3 i potem w 20, 21, 22, 23. Bondy nie mają chronologii, bo główny bohater musiał by mieć ponad sto lat. Postacie pojawiają się i znikają wg. zapotrzebowania, tylko czasem są jakieś powiązane wątki, ale to też wtedy jak jest akurat zapotrzebowanie.
spokojnie wszystko co napisaliście wiem, bo oglądałam prawie wszystkie części. Moje pytanie brzmi dlaczego nie chcieli np innej postaci do roli M,bo wtedy tak jak pisaliscie M to pseudonim każdego szefa MI6 i by było w miare ok a to, że Monnypenny była afroamerykanką to akurat mi się spodobało :)