PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293186
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall

(Spoilery) M?

ocenił(a) film na 8

Jeżeli M ginie to dlaczego pojawia się w Goldeneye? Chronologicznie to jest 3 Bond, więc tego Bonda trzeba traktować osobno niż Bondy z Seanem, Brosnanem itd?

ocenił(a) film na 9
daria530

a to, że w filmach przed Brosnanem M był mężczyzną jakoś Ci umknęło? a Monnypenny była biała? M to pseudonim każdego szefa MI6, poza tym to film sensacyjny, nie historyczny, nie o kolejność tu chodzi :)

daria530

A jak by nie zginęła to z chronologią było by wszystko w porządku?;) Wg. Ciebie M pojawia się chronologicznie w filmie 1,2,3 i potem w 20, 21, 22, 23. Bondy nie mają chronologii, bo główny bohater musiał by mieć ponad sto lat. Postacie pojawiają się i znikają wg. zapotrzebowania, tylko czasem są jakieś powiązane wątki, ale to też wtedy jak jest akurat zapotrzebowanie.

ocenił(a) film na 8
karcow

spokojnie wszystko co napisaliście wiem, bo oglądałam prawie wszystkie części. Moje pytanie brzmi dlaczego nie chcieli np innej postaci do roli M,bo wtedy tak jak pisaliscie M to pseudonim każdego szefa MI6 i by było w miare ok a to, że Monnypenny była afroamerykanką to akurat mi się spodobało :)