Nie mogę dać innej oceny jak tylko max.Świetna rola Javiera o Craigu nie wspominając.Jak dla mnie najlepszy Bond.Dobrze nakręcony,mnóstwo nawiązań do historii serii.Aston Martin DB5,powrót Q.
Ale recenzje krytyków są bardzo dobre :) W związku z tym, zastanowiłabym nad oceną tych, którzy dają 1/10. Trzeba mieć dużej złej woli, żeby nie zauważyć choćby jednego pozytywu :)
Nie ma się czemu dziwić. Różni ludzie różne oceny. Z tego powodu raczej kierowałbym się na Twoim miejscu średnią ocen, a nie pojedynczymi głosami. 8 na Filmwebie to świetny wynik - jednak nie ma innej rady, musisz sam zobaczyć i ocenić czy jest to właściwa cenzurka.
W mojej opinii trzeba mieć naprawdę dużo złej woli, aby dać temu filmowi 1, nazwać to gównem, szmirą lub dnem. Autorów takich tekstów podejrzewam o zwykły trolling.
Jak dla mnie rewelacja! Mistrzowskie nawiązania do "klasycznego" Bonda. Świetne kino akcji, polecam każdemu.
Czy scenarzyści sę już tak słabi, że nie mogę wymyślić bez Fleminga nowej akcji? Muszą się podpierać nawiązaniami? Moim zdaniem pierwsza część filmu świetna, a po zmianie akcji na Szkocję (skądinąd przepiękne krajobrazy Glencoe) nuda i czekanie za nieuchronne i przewidywalne zakończenie.
bylem 3 dni po premierze, problemow co nie miara aby kupic bilet w porze wieczornej, cala sala wypelniona po brzegi (cineworld edinburgh) i ... niemal usnalem. Mialem naprawde swietne miejsce bo na samej gorze, na koncu schodow wiec moglem sobie wyciagnac nogi i obserwowac ludzi. Tak, obserwowalem ich bo film nie wciagal mnie wcale. Pojedyncze, wymuszone smiechy przy malo smiesznych scenach czy dialogach i uwierzcie mi badz nie, ale ludzie wychodzili z zawiedzionymi minami. Bez entuzjazmu, ktos dzwoni i mowi ze mozna po niego przyjezdzac bo po seansie, pozniej slysze ze mowi ze 'that was waste of time'. Inni mowia OK, slowo daje. Rzeczywiscie, akcja w Szkocji robi tylko wrazenie widokowo, chociaz podejrzewam ze wiele osob z sali taki widok nie wprowadza w szok bo zwykli mieszkac badz bywac w takich miejscach. Faktycznie, widzialem ozywienie na sali gdy pojawila sie scena nad potokiem w gorach ale nic wiecej. Tak czy inaczej, film jedzie po prostu na reklamie. Dla ciekawosci, przed seansem bylo z 10 reklam roznych produktow, wszystkie z Bondem w tle...to bylo szokujace, nawet pianka do golenia.... szok. Tak czy inaczej zastanawiam sie szczerze nad tymi co daja 10/10, czy rzeczywiscie to realna ocena czy 'wymuszona'.
Zgadzam się! Świetny film. Czołówka jedna z najlepszych jaką miał dotychczas Bond. Adele dobrze się spisała. I rewelacyjny Javier Bardem! Cała sala się śmiała, jak Silva "zalecał się" do przywiązanego do krzesła 007 :D Piękne ujęcia z Singapuru . Z tego co widziałam ludzie wychodzili z kina zadowoleni. Ale są tacy, którym zawsze nic się nie podoba.
oj tak, czolowka robi naprawde piorunujace wrazenie, najlepsza jak dotychczas. Niestety tylko czolowka i akcja motocyklow na dachu rozgrzewa film, pozniej totalne schlodzenie...