PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293148
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall

10/10

ocenił(a) film na 10

Nie mogę dać innej oceny jak tylko max.Świetna rola Javiera o Craigu nie wspominając.Jak dla mnie najlepszy Bond.Dobrze nakręcony,mnóstwo nawiązań do historii serii.Aston Martin DB5,powrót Q.

kriscarl

Popieram!! film robi piorunujace wrażenie!
A Q to słodziaczek tutaj :)

ocenił(a) film na 4
nowinka_filmweb

Ale cyrki jedni piszą 10/10, a drudzy 1/10 hehe:-)

ocenił(a) film na 10
MacGregor82

Ale recenzje krytyków są bardzo dobre :) W związku z tym, zastanowiłabym nad oceną tych, którzy dają 1/10. Trzeba mieć dużej złej woli, żeby nie zauważyć choćby jednego pozytywu :)

ocenił(a) film na 9
MacGregor82

Nie ma się czemu dziwić. Różni ludzie różne oceny. Z tego powodu raczej kierowałbym się na Twoim miejscu średnią ocen, a nie pojedynczymi głosami. 8 na Filmwebie to świetny wynik - jednak nie ma innej rady, musisz sam zobaczyć i ocenić czy jest to właściwa cenzurka.
W mojej opinii trzeba mieć naprawdę dużo złej woli, aby dać temu filmowi 1, nazwać to gównem, szmirą lub dnem. Autorów takich tekstów podejrzewam o zwykły trolling.

ocenił(a) film na 9
kriscarl

Jak dla mnie rewelacja! Mistrzowskie nawiązania do "klasycznego" Bonda. Świetne kino akcji, polecam każdemu.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
kriscarl

Czy scenarzyści sę już tak słabi, że nie mogę wymyślić bez Fleminga nowej akcji? Muszą się podpierać nawiązaniami? Moim zdaniem pierwsza część filmu świetna, a po zmianie akcji na Szkocję (skądinąd przepiękne krajobrazy Glencoe) nuda i czekanie za nieuchronne i przewidywalne zakończenie.

ocenił(a) film na 10
skalorek

Dla mnie rewelacja. Świetny klimat, zdjęcia, no wszystko!

ocenił(a) film na 5
skalorek

bylem 3 dni po premierze, problemow co nie miara aby kupic bilet w porze wieczornej, cala sala wypelniona po brzegi (cineworld edinburgh) i ... niemal usnalem. Mialem naprawde swietne miejsce bo na samej gorze, na koncu schodow wiec moglem sobie wyciagnac nogi i obserwowac ludzi. Tak, obserwowalem ich bo film nie wciagal mnie wcale. Pojedyncze, wymuszone smiechy przy malo smiesznych scenach czy dialogach i uwierzcie mi badz nie, ale ludzie wychodzili z zawiedzionymi minami. Bez entuzjazmu, ktos dzwoni i mowi ze mozna po niego przyjezdzac bo po seansie, pozniej slysze ze mowi ze 'that was waste of time'. Inni mowia OK, slowo daje. Rzeczywiscie, akcja w Szkocji robi tylko wrazenie widokowo, chociaz podejrzewam ze wiele osob z sali taki widok nie wprowadza w szok bo zwykli mieszkac badz bywac w takich miejscach. Faktycznie, widzialem ozywienie na sali gdy pojawila sie scena nad potokiem w gorach ale nic wiecej. Tak czy inaczej, film jedzie po prostu na reklamie. Dla ciekawosci, przed seansem bylo z 10 reklam roznych produktow, wszystkie z Bondem w tle...to bylo szokujace, nawet pianka do golenia.... szok. Tak czy inaczej zastanawiam sie szczerze nad tymi co daja 10/10, czy rzeczywiscie to realna ocena czy 'wymuszona'.

ocenił(a) film na 10
kriscarl

Zgadzam się! Świetny film. Czołówka jedna z najlepszych jaką miał dotychczas Bond. Adele dobrze się spisała. I rewelacyjny Javier Bardem! Cała sala się śmiała, jak Silva "zalecał się" do przywiązanego do krzesła 007 :D Piękne ujęcia z Singapuru . Z tego co widziałam ludzie wychodzili z kina zadowoleni. Ale są tacy, którym zawsze nic się nie podoba.

ocenił(a) film na 5
MadamedePompadoure

oj tak, czolowka robi naprawde piorunujace wrazenie, najlepsza jak dotychczas. Niestety tylko czolowka i akcja motocyklow na dachu rozgrzewa film, pozniej totalne schlodzenie...

ocenił(a) film na 7
MadamedePompadoure

Zgadzam się Bardem zagrał świetnie, prawie tak dobrze jak w "To nie jest kraj dla starych ludzi" ;)