PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293093
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall

No właśnie który czarny charakter jest według was najlepszy.Ponieważ mnie najbardziej
podobał się szczęki ale najlepszy jest moim zdaniem goldfinger.I podobno jego riposta była
najlepsza w histroii kina akcji.Moim zdaniem jego riposta wymiata pozwulcie że zacytuje
,,James Bond:Goldfinger oczekujesz że zaczne gadać Na to Goldfinger:Nie oczekuje że pan
umrze.

ocenił(a) film na 7
moviemaster2001

MAX ZORIN - według mnie najlepszy. Szaleniec, z dużym poczuciem czarnego humoru.
Odnoszę dziwne wrażenie,że Silva będzie odpowiednikiem właśnie Zorina, ze względu na osobowość. Z resztą przez fryzurę już są do siebie podobni.

PanFerdek

Szczęki był tylko pionkiem- fajna, zabawna postać, ale nie prawdziwa osobowosć ;) Osobowością był Dr No czy właśnie Goldfinger ;)
Mi się wydaje, że zapowiada się kultowy czarny charakter w osobie Silvy-Bardema.

ocenił(a) film na 8
anusia007

Mi się wydaje że Berdem zagra najlepszy czarny charakter w serii o Bondzie.

ocenił(a) film na 8
Grand23

- You expect me to talk?
- No mr. Bond, I expect You to die.
:D
Goldfinger, Zorin i oczywiście Ernst Stavro Blofeld :)

ocenił(a) film na 7
moviemaster2001

najlepsi : czlowiek ze złotym pistoletem, Max Zorin oczywiscie i szczęki jest dosyć charakterystyczny;]

ocenił(a) film na 9
moviemaster2001

Jeśli o tych głównych złych mowa:

Ernst Stavro Blofeld (w wykonaniu Pleasence'a, ale także Savalasa i Dawsona);
Francisco Scaramanga
Max Zorin
Franz Sanchez
Alec Trevelyan
Auric Goldfinger
Kamal Khan
Le Chiffre
dr Julius No
Karl Stromberg
Renard

Jeśli dodać tak zwanych "henchmenów" to oczywiście Buźka (czy jak kto woli Szczęki), Odd Job, Red Grant, May Day, panowie Kidd i Wint, Xenia Onatopp, Necros, Tee Hee, Dario i Stamper z doktorem Kaufmannem.

użytkownik usunięty
Rodion_Raskolnikow

Ja bym podzielił na Ere
Connery- Goldfinger
Lenzby- Blofeld
Moore- Zorin
Dalton- Gen. Koskow
Brosman- Elliot Carver
Craig- Mr. White
Ogółem- Blofeld (pojawia się w największej liczbie filmów i to na przestrzeni 3 aktorów- Connery, Lenzby i Moore)
Raoula Silvy nie wliczam, jako ze dopiero po premierze Skyfall bedzie można go oceniać ale już zapowiada się na ciekawego ,,bad guya"

ocenił(a) film na 6
moviemaster2001

Dr. No z kotkiem :D

Jednak nie wolno zapomnieć o szczękach :D