Czy w tym 007 jest wiele nawiązań do pierwszego bonda??
Pistolet, Samochód, Sekretarka,M, Q, i przeciwnik ??
Hehe, ale czego oczekiwać od Polaka, który nie zna podstaw języka polskiego. "Czy mi się zdaję" - to po polsku?!
W scenie kiedy Helikopter niszczy srebrną DB5 nieżle się zdenerwowałem. Jak można zniszczyć samochód historię. Dla przypomnienia to jest samochód z J.Bonda z roku 1964 który pierwszy raz wystąpił w "Goldfinger". Mam tylko cichą nadzieję że na planie filmowym nie wysadzili oryginału :/
Chciałbym ci zwrócić uwagę, że Aston Martin DB5, który pojawił sie w Skyfall był prowadzony przez 007 w Goldfingerze będącym drugim a nie pierwszym filmem serii o Jamesie Bondzie (Doktor No). A M i Q przewijają się przez całą serię i nie jest to żadnym nawiązaniem.
Tak wiem że M i Q są w każdym 00
Ale wydaje się mojej osobie, że w pierwszym Bondzie M też był męskim odpowiednikiem (ale mogę się mylić oczywiście)
Nawiązania nie są do pierwszego filmu o Bondzie lecz do różnych filmów o Bondzie, w szczególności z Connerym.
Jestem ciekaw kiedy Filmweb w końcu zrobi porządek z chamstwem na forum. Czy naprawdę to nikomu nie przeszkadza?
Przecież za takie zachowanie jakie wykazał np. osobnik Segativ,od razu powinien być ban..