PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293125
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall

Dawno nie widziałem tak zmasowanej kampanii reklamowej. Zaczynając od zwykły spotów TV poprzez reklamy sieci komórkowych, telefonów, tabletów, coca coli, piwa heineken a kończąc choćby na filmweb. Nie ma właściwie przerwy reklamowej w które by nie było choć jednej reklamy najnowszego bonda.

ocenił(a) film na 7
johnyss

I dobrze ,niech fiilm obejrzy jak najwiencej osób .

ocenił(a) film na 9
bradock

Trzeba iść do Imaxa w piątek :) Nawet jak trzeba jechać 2 godziny i wydać na przejazd 22 zł + 26 bilet do kina :)

ocenił(a) film na 7
joker_mroczny_rycerz

Ja idę do Multikina ,lubię tam chodzić ale nie wykluczone ze jak pójdę drugi raz z kuzynem to do Imaxa ,bo on tam lubi chodzić .

ocenił(a) film na 7
johnyss

też to zauważyłem. nawet w telewizjach śniadaniowych ludzie dyskutują o bondzie.

ocenił(a) film na 5
johnyss

ale to źle czy dobrze wg Ciebie?

ocenił(a) film na 9
luki29

w sumie to jest mi to obojętne, na film raczej się nie wybiorę, poprzednie Bondy z Craigiem nie przypadły mi do gustu. Po prostu stwierdzam fakt. Trzeba jednak przyznać za cała ta kampania to niezły marketing, w 30 sekund można zareklamować parę "produktów" naraz, sieć komórkową, telefon, tableta, sam film i... Astona Martina ;)

ocenił(a) film na 5
johnyss

bo w sumie Bond to gadżety

luki29

I każdy chce się pochwalić swoim produktem z "gębą" Jamesa Bonda :D

ocenił(a) film na 8
johnyss

Tak właściwie to odnoszę wrażenie, że kampanię reklamową filmowi robią wszyscy poza producentami. Ot, wypuścili kilka średnio efektownych zwiastunów, zrobili serię kiepawych plakatów, napisali rzewną piosenkę dla Adele i liczą że film podbije świat i pozwoli swojemu studio stanąć na nogi. Gdyby nie szum medialny, pozytywne recenzje oraz kampanie Heinekena, Coca-Coli a także i Orange, o filmie nie usłyszałoby wielu.

Najzabawniejsze jest to, że studio i dystrybutorzy mogli faktycznie wydać na promocję filmu mniej kasy, niż sponsorzy i wszyscy korzystający z lokowania produktów. Marketingowcom chylę czoła!

Khaosth

'' Gdyby nie szum medialny, pozytywne recenzje oraz kampanie Heinekena, Coca-Coli a także i Orange, o filmie nie usłyszałoby wielu.''

Można tak powiedzieć o każdym najbardziej kasowym filmie. Po prostu taka jest kolej rzeczy i nie ma co sobie wyobrażać ''co by było gdyby...'' ponieważ Bond należy do tej grupy filmów, które od zawsze się maksymalnie reklamuje (inne tego typu serie: Władca Pierścieni, Potter, Piraci z Karaibów, Avatar).

ocenił(a) film na 8
KLAssurbanipal

Jednak mam wrażenie, że w przypadku wspomnianych przez Ciebie filmów proporcje były odwrotne - przewaga reklam filmu nad reklamami gadżetów promocyjnych. Tak samo zwiastuny oraz plakaty wydawały mi się bardziej dopracowane i lepiej przyciągające uwagę. Dziwi mnie właśnie to, że w natłoku reklam wspomnianych firm prawie wcale nie widzę reklamy samego filmu. Nawet przy "... Reaktywacji" częściej trafiałem na zwiastuny filmu (a też był silnie reklamowan Heinekenem, Sony i Powerade'em).

johnyss

Bonda nie trzeba reklamowac bo kto będzie miał pójśc to i tak pójdzie, ale masz rację, że nie ma dnia żebym o Bondzie nie słyszała. O premierze filmu mówili dzisiaj we wszystkich wiadomościach, nie pamiętam żeby którąś premierą aż tak się emocjonowali;)

ocenił(a) film na 7
johnyss

nie bez powodu producenci liczą na miliard z wpływów.

ocenił(a) film na 7
krupy

Prawdziwie najlepiej sprzedany film świata. Dla zainteresowanych tematyką lokowania produktów w produkcjach filmowych polecam http://www.filmweb.pl/film/POM+Wonderful+prezentuje%3A+Najlepiej+sprzedany+film- 2011-617869

johnyss

no właśnie a to
zwyczajny film !

ocenił(a) film na 9
megi9

dokładnie ! , śmieszne jest trochę że oglądając nawet stoiska z prasą połowa kolorowych okładek to facjata Craiga w roli Bonda, Skyfall jest wszędzie, poświęca mu się nawet czas antenowy w wiadomościach, czy gada się o nim w telewizji śniadaniowej (jak ktoś wspomniał), no i nawet szanowny filmweb stworzył dla niego "strefę 007" . Jakoś nie wydaje mi się aby nie mieli lepszych tematów, po prostu materiały te są zapewne sponsorowane przez dystrybutora. A w gruncie rzeczy to mimo wszystko zwyczajny film akcji, żadne cuda na kiju :)

johnyss

Na Filmwebie to nie trudno się domyślić kto sponsoruje strefę 007, i nie jest to dystrybutor;)