PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293186
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall

jak myslicie czy Akademia wezmie cos takiego pod uwage? To jedna z najlepszych aktorek w historii a w Skyfall jej rola byla najbardziej rozbudowana ze wszystkich dotychczasowych filmow o Bondzie.

student22

bez watpienia taka nominacja jej sie nalezy. Zagrala w 7 Bondach a w Skyfall wypadla najlepiej

ocenił(a) film na 8
student22

Do Oscara pewnie nie. Wszakże to film akcji, a jak wiadomo Akademia raczej nie toleruje tego typu produkcji. Jednakże nic nie stoi na przeszkodzie aby dostała nominację do Globu.

Co mnie jeszcze zastanawia, toto czy Adele i jej fenomenalne "Skyfall" dostanie szansę by powalczyć o jakąś statuetkę. Szanse ma naprawdę ogromne.

tomb2525

tez chcialbym nominacji dla Adele. Cudowna piosenka

student22

według mnie Dench wypadła blado. Paradoksalnie im jej było mniej, tym było lepiej. W poprzednich częściach była tajemnicza, niedostępna, budziła respekt. W Skyfall miała dać się poznać nieco blizej - jako osoba do końca oddana misji (co dodatkowo podkreślały wszechobecne flagi i deklamowane wiersze). Niestety, nie wiem czemu, ale ten cały patoc był dla mnie na tyle nieprzekonujący, że zobaczyłam w niej raczej karierowiczkę. Przez moment miałam wątpliwość, czy i Bond tak jej nie zaczął postrzegać - i stąd te jego zamyślenia ( i dużyzny filmu) - ale końcowa sekwencja z testamentem obaliła ten zamysł. Szkoda, bo gdyby scenarzysta nie uparł się, by była taka kryształowa, film byłby o wiele ciekawszy. Resumując - postać jednowymiarowa, kompletnie nieciekawa.