PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293125
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall

Polska

ocenił(a) film na 8

Ciekawe dlaczego nie było go jeszcze ani razu w Polsce.

Kacperista

bo Polska to żule

XmadziaXfilmaniak

A Ty gdzie żyjesz? Na Marsie? Fakt, wielu u nas żuli, ale są też porządni ludzie :)

użytkownik usunięty
morgoth5

A co w Polsce ciekawego? Nie jesteśmy bogatym krajem, nie jesteśmy potęgą gospodarczą, ani militarną...po prostu nuda. Przy okazji ciężko jest pracować w Polsce przy robieniu filmów, nie znam dokładnie szczegółów, ale wiem, że więcej produkcji powstaje u Czechów, Słoweńców itd., gdyż mają lepiej napisane prawo

ocenił(a) film na 8

Jakiś podatek fiskus zwraca
Czesi mają Barrandov które jest full wypas
Nasz łodzka filmówka może się schować

użytkownik usunięty
Kacperista

Bo gdzie Bond tam rozpierducha. A u nas politykierzy wszystko samo rozwalają, więc nie ma dla nigo roboty ;]

Kacperista

Bo jesteśmy bardziej zadenci od Bonda :) Więc dla Nas to pikuś.

ocenił(a) film na 6
Kacperista

bo to dziura.

ocenił(a) film na 8
Kacperista

bo nie lubi pierogów?

ocenił(a) film na 9
ogmar

Pewnie nie ma u nas gdzie kupić wódki z martini wstrząśniętej nie zmieszanej

Kacperista

Jakby miał być scenariusz z naszym pięknym krajem to by musiało wyjść coś w stylu "Deja Vu" J. Machulskiego. Bond by się pogubił w naszej rzeczywistości. ;]

ocenił(a) film na 8
lzone

Jesteśmy Czarną Dziurą i tyle
Jedynie Blofeld miał tajne laboratorium w Warszawie
Marzy mi się konkurencyjny Bond ze strzelaniną na Placu Zamkowym w Warszawie

ocenił(a) film na 9
giovanni50

Blofeld mieszkał w Sopocie ;)

Kacperista

Bo nigdy nie pił Polskiej Wódki :D

Kacperista

http://www.solarnavigator.net/films_movies_actors/film_images/James_bond_world_l ocations_films.jpg

Polska jest, jak widać, wyspą wśród państw, w których Bond był. Podłe.

ocenił(a) film na 8
TyskiDaro

Wyspą jak wyspą bo przecież nie był na Litwie, Białorusi czy Ukrainie. Jedynie są czasami jakieś Polskie wątki.

Kacperista

Są rzeczy na tym świecie, które się nie zmieniają. James Bond zawsze będzie w towarzystwie atrakcyjnych kobiet, z którymi przeżyje niejeden romans. Zawsze będzie otaczał się drogimi gadżetami jak zegarek Omega czy samochód Aston Martin i korzystał z luksusowego stylu życia, kiedy to tylko możliwe (oczywiście wszystko to w służbie Jej Królewskiej Mości!;) ). Zawsze też Bond będzie odwiedzał miejsca, do których po prostu chętnie na wycieczkę wybraliby się jego widzowie, traktując Bonda trochę jak przygodowy film podróżniczy (Karaiby, wyspy Bahamy, Jamajka, Miami Beach, Wenecja, Paryż, Praga, Tokio, Amsterdam, Monte Carlo, Las Vegas, Rio de Janeiro, Egipt, Alpy...), albo takie miejsca, które mają związek z konfliktem nakreślonym w fabule filmu, ale również interesujące dla widza z "zachodu", chociażby z powodu swojej egzotyki (Moskwa i inne miasta w państwach ZSRR, Jugosławia, Stambuł, Bejrut, Kuba, Afganistan, Kora Płn., Boliwia... ). Wydaje mi się, że póki co, nie mamy szans znaleźć się ani w jednej ani w drugiej kategorii... Co nie zmienia faktu, że miło byłoby obejrzeć Bonda ścigającego się swoim Astonem Martinem DBS po naszych dziurawych drogach :)

LEERY

Wszystko przed nami ;) Słysząłm, ze w skyfallu ma grac maryla rodowicz. serio. nie wiem gdzie to przeczytałem....

ocenił(a) film na 9
pawelekT

Jak wcześniej komuś (może Tobie) pisałem, że jesteś głupi...