PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293186
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall

A dokładniej chyba brak tego powiązania. Raczej na pewno. Czy wie ktoś dlaczego nie pociągnęli
kwestii organizacji Quantum? Co z Panem Whitem? (tak się chyba nazywał lider) ? Czuję mały
niesmak po 3 części bo liczyłem na rozwiązanie zagadki z poprzednich dwóch części.....

empegie

Tez tak pomyslalam. W Skyfall nie ma zadnego watku nawiazujacego do poprzednich czesci. Moze to i dobrze? Mr. white jest w sumie nudny jak flaki z olejem, nie ma sensu rozwlekac go na trzeci film, bo juz w ogole sie rozmyje. W Quantum oo7 znalazl odpowiedz odnosnie Vesper i jej chlopaka (ktory okazal sie oszustem i manipulatorem). Film konczy sie porzuceniem naszyjnika - algierskiego wezla milosci - w sniegu. I tym samym nastepuje porzucenie watku Quantum. W Skyfall mamy doczynienia z personalna zemsta Zlego Silvy. Osobista zemsta, nie polityczna czy narodowosciowa.

ocenił(a) film na 3
empegie

albo będzie tak, że ta teczka rzucona w ostatniej scenie, będzie dotyczyła tej sprawy
tzn tak bym sobie życzył, ale zobaczymy jak będzie...

James_House

Robimy zaklady, co jest w teczce?! Ha!

ocenił(a) film na 8
lalique21

Myślę że twórcy filmu sami jeszcze nie wymyślili co jest w teczce.

ocenił(a) film na 8
lalique21

pewnie dane dr no

ocenił(a) film na 5
James_House

możliwe że przez tą teczkę reżyser pozostawił otwartą furtkę następnemu reżyserowi

ocenił(a) film na 5
empegie

Pan White to nie był lider Quantum, to był tylko ich posłaniec (o ile mnie pamięć nie myli)

hehehe, teraz Quantum nabiera zupełnie innego smaku hahahaha :)))