Może najpierw zła wiadomość. Premiera kolejnej części dopiero 23 października 2015 roku. Dobra wiadomość jest taka, że znamy szczegóły dotyczące tej produkcji :)
Tytuł będzie brzmiał "Devil May Care" zaś w naszym języku "Piekło poczeka".
Poniższy tekst skopiowałem, zapraszam do czytania i dyskusji :)
"Tytuł odwołuje się do powieści napisanej na setną rocznicę urodzin Iana Fleminga, ojca najsłynniejszego szpiega Jej Królewskiej Mości. Autorem książki, która w Polsce została wydana w 2008 roku pod tytułem "Piekło poczeka" jest Sebastian Faulks. W powieści po egzotycznych wakacjach James Bond znów popada w niebywałe tarapaty, których autorem jest genialny, ale i zły doktor chemii Julius Gorner, pragnący zniszczyć Wielką Brytanię. Ponieważ akcja książki umiejscowiona jest w latach 60. ubiegłego stulecia, scenarzysta adaptacji będzie musiał ją przystosować do współczesności. Daniel Craig ponownie wcieli się w 007, a za kamerą staje autor "Skyfall" Sam Mendes. Nad scenariuszem popracuje John Logan. Za produkcję odpowiadają jak zwykle Michael G. Wilson i Barbara Broccoli."
Ale ta informacja o Devil May Care krąży już od dłuższego czasu. Nie wiem czy jest prawdziwa, bo zdradzanie fabuły tak wczesnie nie byłoby chyba dobrym pomysłem. Z tego, co pamiętam, wyszło to od Daily Mail a to raczej mało wiarygodna gazeta.
Zobaczymy, czy to info sie potwierdzi, na razie jestem sceptyczna.
Nie, informacja o dacie jest świeża ale tę o tytule na pewno dodali posiłkując się wcześniejszymi spekulacjami. Nie odpisałam Ci po to, żeby się sprzeczać, tylko wyraziłam swoją wątpliwość. A jak bedzie, zobaczymy.
Pozdrawiam.
Mam film w "Chcę zobaczyć" i informacja o dacie premiery pojawiła się tydzień lub dwa tygodnie temu.
http://www.filmweb.pl/film/Bond+24-2015-654406/dates
Również pozdrawiam.