PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293093
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall

Może najpierw zła wiadomość. Premiera kolejnej części dopiero 23 października 2015 roku. Dobra wiadomość jest taka, że znamy szczegóły dotyczące tej produkcji :)

Tytuł będzie brzmiał "Devil May Care" zaś w naszym języku "Piekło poczeka".

Poniższy tekst skopiowałem, zapraszam do czytania i dyskusji :)

"Tytuł odwołuje się do powieści napisanej na setną rocznicę urodzin Iana Fleminga, ojca najsłynniejszego szpiega Jej Królewskiej Mości. Autorem książki, która w Polsce została wydana w 2008 roku pod tytułem "Piekło poczeka" jest Sebastian Faulks. W powieści po egzotycznych wakacjach James Bond znów popada w niebywałe tarapaty, których autorem jest genialny, ale i zły doktor chemii Julius Gorner, pragnący zniszczyć Wielką Brytanię. Ponieważ akcja książki umiejscowiona jest w latach 60. ubiegłego stulecia, scenarzysta adaptacji będzie musiał ją przystosować do współczesności. Daniel Craig ponownie wcieli się w 007, a za kamerą staje autor "Skyfall" Sam Mendes. Nad scenariuszem popracuje John Logan. Za produkcję odpowiadają jak zwykle Michael G. Wilson i Barbara Broccoli."

Ale ta informacja o Devil May Care krąży już od dłuższego czasu. Nie wiem czy jest prawdziwa, bo zdradzanie fabuły tak wczesnie nie byłoby chyba dobrym pomysłem. Z tego, co pamiętam, wyszło to od Daily Mail a to raczej mało wiarygodna gazeta.
Zobaczymy, czy to info sie potwierdzi, na razie jestem sceptyczna.

ocenił(a) film na 9
Karina_15

Jak również informacja o dacie premiery jest znana już od dłuższego czasu.

ziomal0906

Nie, informacja o dacie jest świeża ale tę o tytule na pewno dodali posiłkując się wcześniejszymi spekulacjami. Nie odpisałam Ci po to, żeby się sprzeczać, tylko wyraziłam swoją wątpliwość. A jak bedzie, zobaczymy.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Karina_15

Mam film w "Chcę zobaczyć" i informacja o dacie premiery pojawiła się tydzień lub dwa tygodnie temu.
http://www.filmweb.pl/film/Bond+24-2015-654406/dates
Również pozdrawiam.

Data premiery jest przecież znana od lipca... http://www.filmweb.pl/news/24.+film+o+Jamesie+Bondzie+jednak+w+2015+roku-97230
A informacje o tytule i fabule nie są potwierdzone przez oficjalną stronę Bondów, więc traktowałbym ją na razie jako plotkę...