PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293148
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall

Film zapowiadał się ciekawie, ale strasznie mnie rozczarował. Poza kompletnie idiotyczną fabułą, która nie miała sensu, jest pełno wpadek reżyserskich. Już przy pierwszym spojrzeniu widać, że z pociągu spada manekin słabej jakości, oberwał centralnie aż odleciał i co gówno mała blizna, opatrzony przez dupę w domku nad morzem. Zero poszukiwań bonda. Aż nagle zdrowy zjawia się w mieszkaniu M. No dobra to przemilczmy. Bond zawsze kojarzył się z nowinkami technologicznymi, fajnymi gadżetami itp. a tu, aż niemiłe zaskoczenie. Jedyne gadżety to pistolet z czujnikiem odpowiedniej dłoni ( każdy kto ma pozwolenie na broń może coś takiego sobie kupić, są w sklepach) oraz lokalizator wyglądający jak przenośne radio z antenką z rynku (w Cassino Royal miał mikro czip wszczepiony pod skórę). Samochodu nie dostał żadnego, sam sobie wziął starego astona martina z któregoś tam bonda (starsze filmy). Scena wydostania się Silvy, kompletnie denna, zabrali mu sznurówki ale zostawili metalową szczękę, dookoła szklanej klatki stało kilku strażników z bronią, a bezbronny Silva ich obezwładnił. Oczywiście otworzył wszystkie drzwi (super ale nikt nigdy nie robi tak prostego systemu, że sobie otwiera jednym wirusem wszystkie drzwiczki), i spierdzielił w podziemia, zapełnione stacje metra, metra przepełnione a w dziurę po wybuchu wpada pusty pociąg WTF ?. Później oczywiście wchodzi do sądu i nikt z ochrony go nie trafia same pierdoły co pistoletu nie uniosą. Powalony zostałem zdaniem, że M w obecnej postaci była od lat 80. Jakby tak było to Silva miałby ok 60 lat za cholerę by się tak nie poruszał. Scena w Skyfall też denna, przypominała mi filmy z Dolphem Lundrenem (czy jakoś tak). Ogólnie jedyna rola zagrana w miarę na poziomie to rola Ralph'a Fines'a, obiecująco zapowiedział się jako nowy M, co sprawia, że z niecierpliwością czekam na nowego Bonda oraz wierzę, że ktoś się do niego przyłoży.