5,9 873  oceny
5,9 10 1 873
Slingshot
powrót do forum filmu Slingshot

Produkcja ta nie opowiada o podróży na Tytan i eksploracji kosmosu, tylko o ludzkiej psychice. Jest to męczący film o czubku.

ocenił(a) film na 7
derro

Tak samo Moon nie opowiada o eksploracji księżyca czy klonowaniu człowieka. Tak samo Solaris nie jest o odkrywaniu nowej planety.

Oczywiście istnieją takie filmy jak Czerwona planeta, Pandorum, Event Horizon czy Duchy Marsa, gdzie główny aspekt położony jest na akcję i wydarzenia, ale też science fiction idealnie nadaje się na przedstawianie pewnych konceptów o naturze ludzkiej w bardziej kontemplacyjnej formie jak to ma miejsce chociażby w Her, czy wymienionych tytułach w pierwszym zdaniu.

Tak samo jak nie spodziewam się rozkmin egzystencjonalnych włączając Transformers, tak samo czego innego człowiek oczekuje po takim filmie jak ten i finalnie myślę, że bardzo sensownie nakreślono postać głównego bohatera, który notabene czubkiem wcale nie jest i pokazano uniwersalną ludzką potrzebę dążenia do szczęścia jak i jego definiowania.

RipRoy

Jak nie jest czubkiem, jak wystrzelił się w próżnię?

ocenił(a) film na 7
Vhaldemar

Po to oglądasz cały ten film, żeby właśnie zrozumieć i nie żadna choroba umysłowa go do tego doprowadziła, tylko specyfika sytuacji, doświadczenia życiowe, ambicje oraz niespełnione potrzeby.

RipRoy

Ale film dobry, nie zmarnowałem czasu. Klimatem przypomina Pandorum, ale bez mutantów, no i końcowy twist ok.

ocenił(a) film na 6
derro

I o tym jak kobiety doprowadzają mężczyznę do zagłady.

ocenił(a) film na 6
derro

powiedz mi jedno, po co tacy ludzie jak ty oglądają sci-fi?