Dzisiejsze Smerfy robią za podróżników... czy twórcy tego filmu naprawdę uważali, że Paryż
będzie ciekawszy niż Wioska Smerfów? W całym filmie trzy smerfy na krzyż... poza tym jeśli się
trzymać pierwowzoru, to Gargamel stworzył Smerfetkę niebieską, a nie białą.
Film fajny, przyjemnie się go ogląda, ale notę podwyższam za Hanka Azarię i... Lalusia.
I jeśli już musi powstać trzecia część (a wszystkie takie bajki bajkopodobne filmy są
kontynuowane do znudzenia), to chcę aby raz coś się działo w ich Wiosce. Żeby pojawiały się
orginalne postaci z bajki (Pasibrzuch, Hogata itd)., a nie ludzie. Żeby w końcu Smerfy
przypominały Smerfy. Może twórcom taki pomysł wydaje się nudny, ale klasyka nigdy nie
wychodzi z mody!
Wiesz - dużo łatwiej jest kręcić Paryż niż animować wioskę. To trochę taka łatwizna, ale ważne że dzieciom się podoba - nam prykom już nie musi ;)
Pewnie dlatego, że już jestem za stara na bajki, trochę mnie ten film rozczarował :). Oczekiwałam więcej Smerfów, a mniej Gargamela... a przede wszystkim spodziewałam się trochę więcej, niż dwuminutowej relacji z Wioski. No ale nic, Paryż co prawda prawdzwy, ale też piękny.
Myślę ,że wszyscy którzy krytykują te 2 nowe filmy o Smerfach traktują je zbyt dosłownie ,a to są przecież inne klimaty ,mi pomysł z miastami
bardzo się podoba ,jakby chcieli zrobić film w wiosce i to z klimatem serialu to myślę ,iż wyszło by z tego bardziej film fantasy niż komedia
animowana ,po za tym oglądam czasem ,,Smerfy ,, na teletoon + i jakby się ktoś uparł to można je łączyć z filmami ,bo przecież wioska
Smerfów jest tak jakby w magicznej krainie ...
Właśnie o to chodzi, że powinni powrócić do klimatu starych bajek. Na litość boską - w tej bajce wystąpiło tyle ciekawych drugoplanowych postaci, a oni drugi raz uparli się na przeciętną amerykańską rodzinę. Czy cały film animowany to coś złego? Zresztą, jakby się uprzeć, to Paryż też animowano.
Gdzie wylądują w następnej części? Może w ogóle cofną się w czasie i wylądują w średiowieczu?
A przecież w ich Wiosce, też się działo tyle fajnych rzeczy, że naprawdę nie muszą się przenosić, aby stworzyć fajny film.
wylądują w komiksowym studio zniszczonym,na podwórku 5 przyjaciół:pingusia,łośka,żabusi,hipci i kangusia,pingwinami z madagaskaru w central parku zoo i epoką lodowcową 4:wędrówką kontynentów