PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650957}
2,3 51 tys. ocen
2,3 10 1 51030
1,3 45 krytyków
Smoleńsk
powrót do forum filmu Smoleńsk

2.8 ?!?!?!

ocenił(a) film na 1

Pogrzało was?!?! Widzę, że PISowcy naklepali sporo kont na Filmwebie, skoro tak wysoką ocenę ma ten gniot.

n8n

Musieli parę kont skasować bo spadło do 2.5. ;)

wilczekstepowy

zupełnie nie rozumiem dlaczego ten "film" ma tak wysoką ocenę, nie zasługuje na więcej niż zero

ocenił(a) film na 9
andolinis

...powiedział co wiedział lewacki antypolak...

ocenił(a) film na 1
AchitofelGilonita

sam jesteś antypolakiem, jeśli popierasz ten film to działasz na szkodę kraju

ocenił(a) film na 9
Her3

jeśli już to działam na szkodę szczujni tvn i GoWna lewackiego, który ty czytasz

ocenił(a) film na 1
AchitofelGilonita

Wole to niż tvpKorea

AchitofelGilonita

obstawiam, że jesteś przegrywem życiowym, dlatego napinasz się w necie, ewentualnie jak jesteś w grupie podobnych sobie i znajdziecie kogoś samego, a najlepiej kobietę lub dziecko - wtedy możesz nawrzucać i spuścić z krzyża frustrację swą a za ten znak w awatarze powinni cię wywalić za szerzenie treści niedozwolonych i wielbienie malarza akwarelysty co napadł na Polskę razem z Moskwą   we wrześniu 1939 roku, a potem wspólnie urządzili defiladę z okazji zniszczenia Polski

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
AchitofelGilonita

no faszysto wytłumacz mi ręcznie no....dawaj, uwielbiam takich nazioków niedorobionych prostować, no już dawaj! Weźmiesz swój nóż bojowy? Czy może broń palną? Dawaj, powiedz co mi zrobisz! Nie mogę się doczekać, tylko potem nie płacz. Hehe.

ocenił(a) film na 1
AchitofelGilonita

Kolejne brunatne ścierwo, za którego wstydzą się powstańcy?

ocenił(a) film na 3
n8n

Kurde, nie uważam, że ten film jest najgorszy. Przed chwilą go skończyłam oglądać. Pani Fido nie gra źle. Jest znośna, choć propaganda jest ogromna... Najbardziej mnie przeraża fakt, jak bardzo, od 8 lat, umniejsza się prawdziwą tragedię... I nikt już nawet nie pamięta dlaczego Prezydent, Jego żona oraz 94 innych osób tam leciało. Już się mord nie liczy... Liczy się głupie szukanie problemów. Film jako film oceniam na 3. Mnie troszkę zainteresował. Zawsze warto wiedzieć co myślą inni. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
n8n

chmmm, no nie jestem sympatykiem PiSu ale mam w sobie tę sprawiedliwość by ocenić coś obiektywnie.

Fido zagrała nieźle napastliwą dziennikarkę. Reszta aktorów też dała radę.
Film to oczywiście zdecydowana propaganda na rzecz PiS ale "Bękartom Wojny" i "Walkirii" z Cruise też dałam bardzo wysokie noty mimo, że to zupełne science fiction historyczne (co do Smoleńska - może to była zwykła tragiczna katastrofa, może zamach - ciężko powiedzieć z perspektywy zwykłego obywatela, który słyszał już różne teorie z ust różnych Komisji, ekspertów, specjalistów - w zależności z jakiego obozu Ci eksperci są).

ocenił(a) film na 1

Z perspektywy zwykłego obywatela bardzo łatwo ocenić czy to była katastrofa czy zamach.

Gdyby miał to być zamach - potrzebny byłby motyw. Musiałby to być bardzo bardzo bardzo dobry motyw, bo ryzykownie jest ubijać 96 wysoko postawionych ludzi jakiegoś państwa. Nie było żadnego motywu, notowania Lecha słabły, a po katastrofie nic się nie wydarzyło, nikt na nas nie napadł.

Druga rzecz, to że wszystkie suche fakty wskazują na katastrofę. Nie było wybuchu, nie było trotylu, bo nie ma nic co by mogło na to wskazywać. Mówię o najmniejszym chociaż dowodzie.

Nie wciskajcie ludziom kitu.

użytkownik usunięty
ObywatelTB

ja nie wiem jak było i nie "głoszę jednej słusznej prawdy" więc proszę nie pić do mnie. Nie twierdzę, że był zamach, skłaniam się ku temu, że była to tragiczna katastrofa, ale wiem, że Rosjanie jak chcą to mogą dopaść każdego (ostatnio historia z agentem otrutym w pizzerii w UK) - także niczego nie wykluczam. Akcja trochę podobna jak do tej z Sikorskim na Gibraltarze.

co do tych kwestii dowodowych - to chyba zadanie dla prokuratury i ona ma do nich dostęp a nie "zwykły obywatel", więc skąd zwykły obywatel ma wiedzieć to lub tamto ?

Tak czy inaczej, nawet zakładając TEORETYCZNIE (podkreślam tu to słowo), że teorie zamachu mają jakkolwiek i budzące wątpliwości uzasadnienie to film jest po prostu słaby - i tu chyba zgodzi się większość.

użytkownik usunięty

i też mi sie nie podoba strategia przyjęta w filmie, że podano rozwiązanie (rozwiązanie wg określonej grupy) na tacy. Wolałabym by film zrobiono w konwencji "otwartej" by widz sam mógł wybrać jakie było zakończenie (zamach czy katastrofa) bo tutaj zbyt dużo wątpliwości by tak łatwo można było przypisać winę na tak poważny zarzut Rosjanom.

najlepiej jakby strategią nie było fałszowanie rzeczywistości

ocenił(a) film na 5
ObywatelTB

Yes. Ghosts are real

AlexRener

Człowieku, co ty masz z tymi duchami? Xd

ocenił(a) film na 5
Radek_Traczyk

BO śmierć nie jest końcem.

użytkownik usunięty
n8n

aczkolwiek nie zdziwię się jak jutro w Wiadomościach pojawi się w pasku info "Wczorajsza emisja filmu Smoleńsk zgromadziła przed telewizorami rekordową publiczności. TVP wybrało miliard Polaków. Dziękujemy" XD

ocenił(a) film na 3

Wpadłam na to przez przypadek :) A że ciekawska jestem... To obejrzałam.

użytkownik usunięty
Mazia1424

Podobnie ;) Krótko-pisząc - film jest słaby ale chyba nie aż tak by masowo go zasypywać jedynkami. I to samo w drugą stronę obozu - dac temu filmowi 10 to obrażanie filmów, które naprawdę sobie na tak wysoką ocenę zasłużyły ( ps. nie umniejszam tu wagi tragedii smoleńskiej tylko piszę o filmie).

Dosłownie minutę temu w TVP: "Film Smoleńsk przyciągnął przed telewizory ponad 2 miliony widzów. Dziękujemy." Więc trafiłaś w dychę :P

ocenił(a) film na 1
n8n

Weź też pod uwagę, że sporo osób wystawia dziesiątki dla beki

ocenił(a) film na 1
n8n

2,5. To i tak wciąż za wysoko. Brakuje tu skali na minusie.

ocenił(a) film na 5
SantaCruzeNomad

Film zasługuje na pełne 5/10. Przykro mi, że zepsułem twoje urojenia. A duchy są faktem

ocenił(a) film na 5
n8n

Nie gniot tylko przyzwoity film

n8n

Jest mi trochę głupio, że zawyżam ocenę tego filmu, jednak na Filmwebie nie można ocenić niżej niż 1/10.

n8n

Ocena spadła bo tępe lewaki z multikontami wystawiali 1

cthulhu_fhtagn

Rozumiem, że za to każdy wystawiający filmowi ocenę "10" miał do tego prawo. Nawet jeżeli filmu nie zobaczył, a pierwsze dni możliwości oceniania były "przedpremierowe". Dziwnie dużo było wtedy wpisów o bardzo podobnej treści, przepełnionych zachwytem nad "arcydziełem" i maksymalną oceną, dokonane ze świeżo założonych kont, bez ocenionych innych filmów (no może poza "Historią Roja"). O ile część ocen "1" mogła mieć charakter merytoryczny (patrz oceny krytyków - średnia 1.2), to nic nie obroni "10". Nawet piejący zachwytem w swej recenzji Smok Eustachy wylicza ostrożnie pewne "niedostatki" filmu (co nie przeszkodziło mu ocenić 10/10).