PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650957}
2,3 51 tys. ocen
2,3 10 1 51047
1,3 34 krytyków
Smoleńsk
powrót do forum filmu Smoleńsk

Byłam wczoraj, sala zapełniona w połowie, jeszcze większa grupa przed wejściem na kolejny seans po 18:00. Film jest dobry. W klimacie Katynia Wajdy czy też człowieka z Marmuru. Widać, że daje do myślenia. Nie jest filmem propagandowym. O ile pamiętam z własnego doświadczenia, pokazuje jak było. To jest prawie dokument. Krauze nie mówi w nim o bardziej przykrych rzeczach, choćby o tym, że podczas sekcji ciała Prezydenta RP na uchodźctwie, Ryszarda Kaczorowskiego, znaleziono zaszyty w jego ciele niedopałek papierosa. W innym ciele były zaszyte rękawiczki chirurgiczne, jakieś szmaty. To się kwalifikuje pod KK jako zbezczeszczenie zwłok.

ocenił(a) film na 2
Boris_Rossen

Piszesz, że film dobry, a ocenę dajesz "Arcydzieło!". A ocenionych filmów na Filmwebie masz sztuk 1. Wiesz co znaczy termin master trolling, jeśli nie wiesz, to sobie poszukaj..

yaromin

Dodaj fakt kiedy założyła konto na filmwebie.

ocenił(a) film na 10
wort801

Nie będę udowadniała, że nie jestem wielbłądem. Nie udzielam się, bo jak dotąd nie widziałam tu jeszcze takiej nagonki na film, jak w tym przypadku. Uznałam, że złamię zasadę dla tego filmu, właśnie z uwagi na tę ewidentną nagonkę.

Boris_Rossen

I masz oceniony tylko jeden film ?? ciekawe ..widocznie film zasługuje na nagonkę.

ocenił(a) film na 8
wort801

Ryczysz i krzyczysz, że propaganda.. A przez ostatnie 8 lat rządów PO to wcale propagandy nie było, nie?

A teraz, jeżeli masz przebłyski pamięci do tego co się działo po katastrofie smoleńskiej, to powinieneś wiedzieć, że nie ma tu wiele niedomówień.. To wszystko było podawane w wiadomościach i gazetach. Więc.. Cóż.. hejtujesz film (bezpodstawnie, gdyż nigdy w życiu byś na niego nie poszedł) tylko dlatego, że wyszedł z innego obozu politycznego, niż ten do którego przynależysz. Świetna robota!

ocenił(a) film na 2
DeoThor

Kręcili jakieś filmy o niezłomności Tuska lub Komorowskiego? Robili z nich jakiś bogów?

ocenił(a) film na 8
pikus1988

A czy propaganda jest możliwa tylko i wyłącznie w postaci filmu?

No kurde proszę cię.. weź się zastanów.

I jak już po raz kolejny napisałem. Film skupia się na sytuacji PO KATASTROFIE. Pokazuje całe te zakłamania, oszustwa i śmiech z katastrofy. To jest ważne.
A jak uważasz, że to kłamstwo, to wyszukaj sobie w google wiadomości z tamtego okresu. Się zdziwisz.

ocenił(a) film na 2
DeoThor

Jest kłamliwe to bo pokazuje tylko jedną stronę kłamiących. Dlaczego nie wspomniano o kompromitacjach naukowców Macierewicza? Dlaczego nie ma słowa o tylu różnych wersjach zamachu?
Sytuacja po katastrofie to była taka, że Jaro do czasu gdy miał realną szansę na zwycięstwo nazywał Ruskich braćmi, a jak przegrał to zaczęła się szopka smoleńska. Ciekawe, że nie krzyczysz o to, żeby pokazali również manipulację Antka.

ocenił(a) film na 10
pikus1988

Jak nie ma, jak są? A czego Twoim zdaniem dotyczy termin 'nożyce Golicyna'? A gdzie w filmie jest w ogóle powiedziane cokolwiek wprost o zamachu?

ocenił(a) film na 2
krzych66

Konkretnie wskaż mi w którym momencie tego gniota mówi się o tych wszystkich teoriach. Ja nie przetrwałem tego całego gniota więc mogło mi to umknąć.
Rozumiem, że ten ogień w samolocie to przypadek i nie ma on nic wspólnego z zamachem a jest skutkiem palenia papierosów w samolocie.

ocenił(a) film na 10
pikus1988

W momencie wprowadzenia terminu 'nożyce Golicyna'. Hurtem.
O Rondzie nie ma, bo w ogóle nie ma o Konferencjach Smoleńskich.
Z ogniem jest dziwna sprawa. Pojawia się na koniec filmu, a podobno nie wytrwałeś...

ocenił(a) film na 2
krzych66

Nie wytrwałem, nie wiem czy wiesz ogień jest też w trailerze? Ten przetrwałem.
Czyli tak jak mówiłem, nie ma o tym co PiS wyprawiał przy okazji katastrofy. O jakiej więc rzetelności mowa?

ocenił(a) film na 2
krzych66

Aha, jest jeszcze o tym jak Rońda blefował w TV? Albo o tym jak przełomowe odkrycie Cieszewskiego okazały się kłamstwem?

użytkownik usunięty
DeoThor

Jeśli polityka wchodzi z butami do filmu to nie licz, że ludzie będą zachwyceni, szczególni ci co to kino kochają i patrzą na coś więcej niż tylko o czym jest film... Jeszcze jakby ten Smoleńsk wyglądał jak J.F.K. Dało się? Dało się.

ocenił(a) film na 10
yaromin

Jeszcze niech da Pokłosiu, Idzie, Wałęsie po jedynce i już będzie 4. I Galeriankom.

Boris_Rossen

To w końcu film dobry, czy arcydzieło? Rozdwojenie jaźni masz, czy po prostu jesteś chora na pis?

ocenił(a) film na 10
Szejku

Bardzo dobry film. Nikt z niego nie wychodził. Ludzie oglądali w skupieniu i ciszy. Nawet kiedy zapaliło się światło, niektórzy siedzieli nadal. To widziałam.

Boris_Rossen

To tak jak na filmach superbohaterskich. Ale czy ty umiesz czytać? Jak umiesz, to odpowiedz na proste pytanie - To w końcu film dobry, czy arcydzieło? Rozdwojenie jaźni masz, czy po prostu jesteś chora na pis?

ocenił(a) film na 10
Szejku

Nie mam zwyczaju kłamać - proszę sprawdzić statystyki oglądalności tego filmu za ostatni weekend.

Boris_Rossen

Sprawdziłem - 100 tysięcy widzów, czyli śmieszny wynik jak na tak promowany film. :)

ocenił(a) film na 10
Szejku

a nie 182 tys. i czy przypadkiem nie jest to pierwsze miejsce w wynikach oglądalności w ten weekend?

ocenił(a) film na 1
Boris_Rossen

108 tys... no i nic dziwnego, że pierwsze miejsce jak w kinach teraz nic innego nie grają, a jak grają to jakieś niszowe filmy ;) Na dodatek większość oglądających przez ten weekend to zapewne urzędnicy i politycy. Z każdym dniem frekwencja będzie coraz mniejsza chyba, że jeszcze dzieci ze szkół zmuszą.

timmy_m

Oj zmuszą, o to się nie bój. :)

timmy_m

Do kin wchodzi Bridget, więc sądzę, że Smoleńsk już nie będzie 1. w rankingach oglądalności w następny weekend ;)

Boris_Rossen

A to jakiś sukces? To było wiadome, że będzie miał pierwsze miejsce, w końcu mówimy o filmie który podnieca miliony pisofili. :)

Szejku

To całkiem niezly wynik,jak na tak zhejtowany film.Kiedy wyemituje go TVP widownia będzie w milionach.

Supernaturall

Jaki sukces? PiS ma dość sporą bezę fanatyków, więc to żaden sukces.

ocenił(a) film na 2
Boris_Rossen

No i wygłaszali apel smoleński, tak nimi to gó.no wstrząsnęło.

Boris_Rossen

Siedzieli, bo im nogi zdrętwiały.

Boris_Rossen

Czy wam, pisowskim trollom nie jest wstyd? Przecież widać, że konto nowe, założone tylko dla tego filmu, macie po kilka kont, z których z prędkością karabinu trzaskacie bałwochwalcze komentarze o tym gniocie i o teorii zamachu, bredzicie jakieś dyrdymaly - przecież to widać, że te posty to fejk i nikt w nie nie uwierzy.
Każdy, kto zobaczy tego gniota przekona się jaki to nieprawdopodobny szit pod każdym względem.

White_Carnation

Nawet jak zapalilo się swiatlo ludzie siedzieli.....Widocznie nie mogli uwierzyć ze propaganda może posunąć się aż daleko

ocenił(a) film na 10
emigrant007

Cóż: psy szczekają, a karawan idzie dalej.

Boris_Rossen

Masz na myśli chyba raczej karawan a nie karawanę.Jak na pamięci ofiar tej strasznej tragedii (temu nikt nie zaprzecza) można budować kapitał polityczny ? Jak można przez 6 lat mówić o nowych dowodach nie ujawniając ich.Bo może lepiej ciagnac to w nieskończoność i zbijać kapitał polityczny ? Przeciez "ciemny naród"wg Kurskiego wszystko kupi .Do czasu .

ocenił(a) film na 10
emigrant007

Cóż: chyba tzw. wpadka freudowska, ale: uważam, że ofiarom tej katastrofy jesteśmy winni rzetelne, uczciwe śledztwo i pamięć. Nie chodzi o kapitał polityczny, bo nie można go na tek katastrofie zbić. Można tylko stracić politycznie. Nożyce Golicyna zadziałały tak, że każdego kto śmie zwątpić w tezę o brzozie jako przyczynie katastrofy, uznaje się za oszołoma, wariata.

ocenił(a) film na 2
Boris_Rossen

polecam ten bardzo fajny utwór dla ludzi, którzy uważają, że film Smoleńsk to Arcydzieło
https://www.youtube.com/watch?v=Qti_4mJROig

Boris_Rossen

Ka-ra-wa-na...

ocenił(a) film na 10
latelamb

Sorki

emigrant007

Kim Dzond Un moglby pobierac lekcje u krauzego

AstonMarkiz

Raczej u tego drugiego Antka który tez chyba chce doprowadzić takim zachowaniem do wojny .Tylko nie będzie to komedia Frankiem Dolasem a znacznie cos gorszego

ocenił(a) film na 10
AstonMarkiz

Nie wiesz co piszesz. Dobrze pamiętam czasy PRL więc mam porównanie

emigrant007

"Nawet jak zapalilo się swiatlo ludzie siedzieli...."
Zasnęli biedactwa...

Boris_Rossen

O ile pamiętam z własnego doświadczenia pokazuje jak bylo .....Czyżbyś byl jedynym ocalałym z tej katastrofy i nikt do dzis nie miał o tym pojecia ?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Zakrza86

Na seansie byla pani premier a salę w połowie zapelnili funkcjonariusze BOR .No i mamy frekwencję :D

ocenił(a) film na 1
Boris_Rossen

"O ile pamiętam z własnego doświadczenia, pokazuje jak było." Powaliło cię. Byłeś i zginałeś ? Jednak jest różnica między Polakami a pisowcami ---- inteligencja.

ocenił(a) film na 1
Boris_Rossen

Uwielbiam tę wypowiedź: jest jednoznaczna, kompletna, rozwiewa wszelkie wątpliwości, nawiązuje do hm..innych ważnych wydarzeń,

Boris_Rossen

Kiedy marketingowcy zrozumieją, że ludzie na Filmweb to nie idioci i żę można sprawdzić kto kiedy konto założył i jakie filmy ocenił?

ocenił(a) film na 10
DarkAngel1989

Nigdy w życiu nie pracowałam w marketingu, ani w PR. Jestem z wykształcenia astrofizykiem.

Boris_Rossen

A ja wróżką zębuszką ;)