PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650957}
2,3 51 tys. ocen
2,3 10 1 51073
1,3 34 krytyków
Smoleńsk
powrót do forum filmu Smoleńsk

Byłam wczoraj, sala zapełniona w połowie, jeszcze większa grupa przed wejściem na kolejny seans po 18:00. Film jest dobry. W klimacie Katynia Wajdy czy też człowieka z Marmuru. Widać, że daje do myślenia. Nie jest filmem propagandowym. O ile pamiętam z własnego doświadczenia, pokazuje jak było. To jest prawie dokument. Krauze nie mówi w nim o bardziej przykrych rzeczach, choćby o tym, że podczas sekcji ciała Prezydenta RP na uchodźctwie, Ryszarda Kaczorowskiego, znaleziono zaszyty w jego ciele niedopałek papierosa. W innym ciele były zaszyte rękawiczki chirurgiczne, jakieś szmaty. To się kwalifikuje pod KK jako zbezczeszczenie zwłok.

ocenił(a) film na 10
DarkAngel1989

Nie będę udowadniała , że nie jestem wielbładem

Boris_Rossen

Mam niezły ubaw, gdy czytam wypowiedzi hejterów - atakują każdego, komu ten film się podoba. Bo "Kaczystan", bo łamanie wolności słowa, tymczasem widzę, że sami nie dają tej wolności innym. Hipokryci. Gdyby film był o jakiejś innej katastrofie lotniczej, np o śmierci Sikorskiego, to ocena byłaby zupełnie inna. A tak, to trzeba hejtować, bo Kaczor, bo Pis. To już zaczyna być śmieszne. Podoba się komuś, uszanujmy to, polemizujmy, ale nie mieszajmy tych ludzi z błotem. Jesteście gorsi od Kaczyńskiego. I już za 1...2...3... zacznie się mieszanie z błotem i wyzywanie od "pisowskich trollów".

slyko

Nie przejmuj się. Szukałam merytorycznej wypowiedzi i kulturalnej dyskusji, ale jedni z drugimi tylko się przekrzykują i wyzywają. Prawdopodobnie właśnie o to chodzi, żeby ten kraj możliwie jak najmocniej ze sobą skłócić, a ci pozwalają sobą manipulować i lecą tylko wyzwiska z obu stron typu "leming", "pisior" itd. itd. SMUTNE, panowie, smutne.

merdenoms_

"Prawdopodobnie właśnie o to chodzi, żeby ten kraj możliwie jak najmocniej ze sobą skłócić, a ci pozwalają sobą manipulować i lecą tylko wyzwiska z obu stron typu "leming", "pisior" itd. "

Otóż to!
Zasadę "Dziel i rządź" stosowali już Starożytni Rzymianie, którzy wzniecali wewnętrzne konflikty na podbitych terenach. Dzięki temu podbite ludy nie potrafiły się dogadać i zjednoczyć, żeby pokonać Rzymian.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Zakrza86

Wyobrażam sobie taką sytuację: korzystam z Filmweb.pl od kilku lat, często tam zaglądam, ale nie mam jeszcze założonego konta. Idę na film Smoleńsk, podoba mi się, potem czytam gorące komentarze o filmie, które stają się dla mnie impulsem do założenia konta i wejścia w dyskusję, przy okazji jako pierwszy film oceniam Smoleńsk. Tak owszem, zastosowałem trochę "gdybologii", ale jeżeli tak bym postąpił, to byłbym przez Ciebie zaszufladkowany jako "pisowski troll" - kryształowy przykład, potwierdzający regułę. Może istnieją "pisowskie trolle", których nie obchodzi Filmweb, zarejestrowali się tylko po to, by oddać głos na film, ale nie generalizujmy i nie wkładajmy wszystkich do tego samego worka.

ocenił(a) film na 1
Boris_Rossen

Zabawne że pomimo zalewu opłacanego pisowskiego ścierwa, zakładającego konta w wiadomym celu, nadal ten syfiasty bełt ma ocenę taka na jaką zasługuje.

ocenił(a) film na 9
stachuxp10

To na odwrót niż z paszkwilem pt. Pokłosie - ale to akurat świadczy o poziomie umysłowym gimbazy, bądź o stronniczości tego portalu...

ocenił(a) film na 6