Zastanawiam się, czy w Stanach też były takie kłótnie, wyzwiska itp, po filmie JFK, gdzie też film pokazuje uwiarygodnioną teorię spiskową, iż Kennedy'ego kazali zastrzelić ludzie z najwyższych szczebli władzy. Jak to tam zostało przyjęte? Konia z rzędem jak ktoś mi odpowie.
To twoja rodzina jeszcze się takiego pajaca nie wyrzekła ?
Jak cię kultury nie nauczyła to się teraz nie ciskaj i posłuchaj:
Faktem jest:
- zaginięcie dokumentu podczas prezydentury Bula
- zakup przez niego meganiszczarki do dokumentów
- po przegranych wyborach spory ruch w niszczeniu dokumentów
To są fakty, a teraz idź wytrzyj w wyborczą swój zasmarkany nosek.
skoro powody są prozaiczne, to dlaczego poprzednia władze zrobiła tak wiele aby sledztwo pozostało w rękach Rosjan i dokonano aż tylu zaniedbań?
Powiedz dokładnie co zrobiło i podaj na to jakiś dokument? Wymyślacie jakieś argumenty nie znając prawa między narodowego i dobrej woli ruskich? A co pis robi żeby chociaż ruscy zwrócili wrak. Czemu juz mija prawie rok od wyboru ich do władzy i nadal samolot jest u ruskich? Czy to oznacza za pis był w zmowie?
zbyt pochopnie zaszufladkowales mnie do jednej opcji. jestem zdegustowany biernoscią PiSu, tyle ze oni mieli kilkanascie miesiecy a PO ponad piec lat. serio uwazasz ze oddanie sledztwa Rosjanom przy tak wielkiej tragedii jest wlasciwym zachowaniem? dlaczego wrak nie wrocil do kraju? nie dopilnowano nawet tego aby w trumnach znajdowaly sie wlasciwe ciała. ogolnie dziwi mnie tez to ze nie ma ani jednego zdjecia samolotu i to zarowno z lotniska w smolensku jak i na warszawskim okeciu, nie wyglada mi to na zbieg okolicznosci.
Juz nie doszukuj sie w pierdach jakis spiskow. Temat cial byl wielokrotnie walkowany. Sprawa dmuchana. Problem byl wtym ze ciala byly bardzo mocno rozprute co jest oczywiste biorac pod uwage ze samolot spadl na drzewa. Nie robi sie tesow dna na kazdy skrawek czy palec. To nie o to w tym chodzi. Chodzi tylko o pogrzebanie. To normalne. Z reszta jakby ktos zaczal badac ibadac i by nie wydano cial najblizszym to tez bylaby afera. Co tak dlugo itd. Minelo juz prawie 12 miesiecy od wyborow. Biorac jednak polityke pisu pod uwage to ruscy predzej sprzedadza ten wrak na zyletki niz nam go oddadza. Wszysko dzieki pisowi.
Nie zbliżaj żałosnej kaczki do jfk, ten karakan to była największa pomyłka współczesnej Polski
Co do JFK mam pytanie - czy ten film czasem nie opierał się w dużej mierze na teorii magicznej kuli?
Oglądałem dawno i tylko zarys filmu pamiętam. Kojarzę to, że "magic bullet" tam było bardzo ważną osią spisku i całej konstrukcji. Ktoś pamięta?
PS.
Oczywiście "magic bullet" to typowa spiskowa bzdura, która była już tysiąc osiemset razy co najmniej wyjaśniana.
Szczerze powiedziawszy sam dokładnie nie pamiętam, ale kojarzę coś o teorii kilku strzelców oprócz Oswalda i spisek CIA.
JFK zmarł w 63 roku, film powstał 28 lat później. Po takim czasie można było na luzie podejść do tematu. Tutaj mamy zgoła inną sytuacje, kiedy partia od samej katastrofy robi z niej pałe polityczną, a film jest jawnie propagandowym gów**, więc oczywistym jest, że emocje w związku z tym filmem są zupełnie inne.
Na dodatek JFK, co by nie mówić jest sprawnie zrobionym, wciągającym kinem, czego (słyszałem, nie oglądałem) Smoleńskowi totalnie brakuje.
Do tego teorii spiskowej na temat śmierci JFK nie zawłaszczyła żadna siła polityczna, tak jak jest to teraz, więc mamy tu zupełnie inne przypadki których nie da się porównywać. Jakby demokraci rozsławiali teorię, że za zamachem stoją republikanie, jakby ciągle szły insynuacje i kolejne teorie na temat jego śmierci, a film powstał niedługo później, gdy republikanie do władzy, to zaręczam, że w USA byłaby znaaaaaaacznie większa rozpierducha niż u nas przy tym żałosnym Smoleńsku.
Właśnie to mnie zastanawiało, pewnie masz rację, byłaby rozpierducha, w sumie to dobrze, że takie piekiełka nie są tylko naszą polską domeną :)