PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=656040}

Snajper

American Sniper
2014
7,6 255 tys. ocen
7,6 10 1 254927
6,0 71 krytyków
Snajper
powrót do forum filmu Snajper

usa to najwieksi mordercy swiata,film o mordercy dla innych zboków.gardzę takimi jak ten chris (celowo z małej),żal mi tylko jego matki,że wychowała mordercę,który świetnie się bawił zabijajac tubylcow.dno.
PS:Polacy brali w tym udział,wielka hańba i wstyd dla naszego kraju.

ocenił(a) film na 7
michnik6666

Not sure if stupid or just troll. W Polsce nie mamy tego problemu, ale Europa zachodnia jest zalewana falą Islamu. To jest wojna ideologiczna. Każda znacząca nacja ma coś na sumieniu i dąży do władzy, ale gdyby nie Usa to mówiłbyś teraz po rusku/niemiecku. Zobacz gdzie są Ruscy i ich strefy wpływów, kraje islamskie a gdzie stoi zachód. Jak ci się nie podoba to wyjeżdźaj do Iraku i daj się ściąć.

michnik6666

trzeba mieć siano w głowie aby na portalu oceniającym sztukę filmową pisać o swoich przekonaniach ideologicznych a film oceniać odnosząc się do historii. Filmy o nazistach też mają u Ciebie ocenę jeden? pisz lepiej bloga skoro Twoje oceny filmów nie mają nic wspólnego ze sztuką filmową. tu oceniamy grę aktorską , reżyserię , muzykę , montaż itd...

ocenił(a) film na 8
michnik6666

yyyyy to jest strona poświęcona filmom a nie o amerykańskich zapędach imperialistycznych , ludzie ogarnijcie się trochę .

ocenił(a) film na 9
michnik6666

Matko boska, ludzie ogarnijcie się! Główny bohater walczył wraz z innymi amerykanami o swój kraj tak samo jak polacy walczą o nasz i tak samo jak muzułmanie walczą o swój. Wszysce kierują się tym samym; chronić swój kraj i swoich rodaków. Wszystkich można nazwać mordercami bo nie ma znaczenia czy zabili 1 osobę , czy 160 osób.Zabili i to się liczy więc nie piszcie że ten Chris to jakiś psychol, bo sądze ,że każda osoba która przyeżyła piekło wojny i zabijała innych nie zachowa całkiem zdrowego umysłu.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Pojawilas sie z dupy, i atakujesz Emke na blogu Larii( ktora slynie z multitrollerki), jestes Larii.

użytkownik usunięty
Taneleer_Tivan

Jesteś w błędzie żuczku biedny. Kombinuj dalej.

Cos jeszcze kochanie?

Bo co ty tu robisz? Kazdy normalny zobaczy, i powie ze trollujesz.

użytkownik usunięty
Taneleer_Tivan

Ty mi tu nie kochaniuj, nie dla psa kiełbasa. Akurat znam Larii i znam Emkę ba nawet byłam kiedyś na tyle ślepa żeby jej pomagać we wklejaniu gotowców swoim urojonym wrogom. A cb co to obchodzi co?

Ka.tyr.ina, nie klam, nie jestem na tyle slepy by ci wierzyc. Gdy mozna bylo zagladac do wypowiedzi, bylo widac ze nie atakowales Em z tego konta, 3 tematy w ktorych Emka sie nie wypowiadala, wiec gdzie ty jej "pomagalas" a raczej z ktorego multikonta trollu?

użytkownik usunięty
Taneleer_Tivan

Bosz jak ty ciężko kapujesz. Toż miałam w zeszłym roku inne konto, smyku, które usunęłam. Coś jeszcze bo nudzisz.

"Bosz", "Oesu" na inne dosc znane, uzywane przez tamtejszych trolli. Tak usunelas konto po to by sprawic sobie nowe, malo sie wypowiadac, i wyladowac na blogu trollicy Larii, by obrazac Emke.Wybacz tryll, ja tego kitu nie jadam.

użytkownik usunięty

O Jukatosie zapomniales, multitrollu tyr1888.

Pozatym kazdy kto zajrzy ci w profil, bedzie wiedzial ze jestes trollem, nic tam nie ma. To konto masz do atakowania innych, co udowodniles w tym temacie.

użytkownik usunięty

Oczywiscie oceny masz na innym koncie, to masz po to by trollowac. Bo niby po co innego ci ono.

użytkownik usunięty
Taneleer_Tivan

Na innym portalu ciociu chloe coś tam. Nie masz co robić w życiu że tak mnie stalkujesz?

Widzisz, znasz mnie tyrciu. Gdyby to co o sobie piszesz bylo prawdziwe, to nie "mialabys" zielonego pojecia z kim rozmawiasz.

użytkownik usunięty
Taneleer_Tivan

Znajomy mi powiedzial kim ty, jak mówiłam mam tu dużo znajomych hehe. Nadal słabo cię kojarzę, takich bezpłciowych nołlajfow dużo na inne.

Up

użytkownik usunięty
Taneleer_Tivan

Skoro tak łakniesz mej uwagi twoje konta trollu z inne:
http://www.filmweb.pl/user/HAPPY_CHLOE_819
http://www.filmweb.pl/user/happy_chloe_977
http://www.filmweb.pl/user/HAPPY_CHLOE_89
http://www.filmweb.pl/user/Chloe_5
http://www.filmweb.pl/user/Chloe_witajcie
http://www.filmweb.pl/user/lady_chloe

oraz zapewne wiele innych... Działasz jak typowy troll, bezpłciowy, bezrobotny tylko hejt na innych w necie ;D

To jest kompletna bzdura, owszem pierwsze trzy konta sa moje, natomiast one nie egzystowaly w jednym czasie...czyli nie lamaly regulaminu, ja sie przyznalem do ich posiadania. Trzy pozostale nie naleza do mnie, na dodatek dwa powstaly calkiem niedawno...podejrzewam ze to wasza robota. Co do twojego "znajomego", to powiem ci ze okreslenie "bezplciowy nollajf" jest uzywane przez multitrolli z inne. Dlaczego ciebie nie ma na inne? Strach ze ktos moze cie rozpoznac sprawil ze ciebie tam nie ma? Jestes kontem z dupy od razu by cie podejrzewali o multitrollerke, ktos by cie rozpoznal. Byly juz takie historyjki np. uzytkowniczka Larii(znana jako Era4) posiadala wiecej niz jedno konto(jednoczesnie), gdy sie wydalo, musiala uciekac przed banem. Glupio by bylo stracic dwa lłby? Co tyr1888?

Kontraband

Wystarczy ze sie tutaj zjawiles, trollu. Zapraszam na blog uzytkowniczki Larii...forum "Inne".

Kontraband

No i to oczywiście przypadek ze tutaj trsfiles.

ocenił(a) film na 10
michnik6666

Świetnie się bawił zabijając tubylców? Chyba coś Ci się pomyliło. Ludzie specjalnie wykorzystywali dzieci, gdyż dla żołnierza jest o wiele trudniej zabić dziecko niż wrogiego żołnierza. Była jedna scena kiedy już miał zabić dziecko, które niosła granatnik, ale modlił się żeby tego nie zrobiło. To terroryści zmuszają niewinnych ludzi do ,,samobójstwa".

ocenił(a) film na 9
michnik6666

taaaa... niedługo czas iść z kolegami po nowe rurki.

michnik6666

Terroryści zrobiliby nam dokładnie to samo, a być może nawet byłoby gorzej. Jedni i drudzy zabijają siebie nawzajem, ale w różnych ideach. Islamscy terroryści pragną globalnej islamizacji (co wiemy, jak opłakane by było, gdyby ich wizja Islamu była wszędzie powszechna), a żołnierze z USA i reszty świata próbują nie doprowadzić do tego. Więc nazywaj ich dalej zwyrodnialcami, ale ciekawe, co byś powiedział, gdyby Cie taki Chris lub jakikolwiek inny żołnierz uratował przed poprzez zamordowanie napastnika-terrorysty? Też byś go zwyzywał od zwyrodnialców, czy dziękował za ochronę siebie i rodziny?
Zabijali tubylców? Duża część tubylców jest tam zaślepiona lub zastraszona przez terrorystów, więc tak czy siak by za nimi podążali i zabijali wszystkich żołnierzy, byle chronić bliskich. Jak ta kobieta z dzieckiem i granatnikiem - zwyrodnialcem był ten, który im to zlecił lub który im kazał, a ona zasługuje częściowo na ten tytuł, że sie nawet nie zatrzymała przy tym chłopcu, tylko byle po granatnik i lecieć dalej.
Taka jest rzeczywistość, taka jest wojna - chwała tym, co tam jadą, by bronić innych. Chris był bohaterem, nie zasłużył na taki koniec.

ocenił(a) film na 7
michnik6666

Tacy ludzie jak on mają zlasowany mózg przez propagandę USA (szczególnie silną po 2001). A ci goście z Texsasu to już z zasady są macho :). Nie należy ich winić tylko politykę i rząd USA, bo to oni to zaczynają. Gdybye nie wojny, to by tacy kolesie jak on nie mieli okazji zabijać setkami ludzi.

użytkownik usunięty
michnik6666

Biorąc pod uwagę, że to forum filmowe, nie polityczne, mam inne pytanie? Dlaczego postawiliście temu filmowi ocenę 1? Nie bardzo to pojmuję. Ponieważ wygląda mi na to, że ocena filmu, wynika z tego, że uważacie głównego bohatera za mordercę i zbira. Macie do tego święte prawo, ale nie tłumaczy to tak niskiej oceny, bo film ocenia się na podstawie filmu, a nie na podstawię lubię/nie lubię głównego bohatera.
Wszak zdjęcia i reżyseria w tym filmie były kapitalne, scenariusz nie wyssany z palca, ale na podstawie biografii, gra aktorska w większości co najmniej przyzwoita, zdecydowanie się nie dłużył, poruszał kilka ważnych kwestii moralnych i etycznych. Ogólnie list zalet tego filmu jest długa. Stąd moje pytanie, do wszystkich wypowiadających się tutaj, którzy ocenili film na jeden dlaczego? 3-4 jestem w stanie zrozumieć. Ale 1?

no dokładnie. I nie ma się co dziwić, że potem połowa filmów na filmwebie ma zaniżoną ocenę, skoro ludzie oceniają film na podstawie zgodności ze swoimi poglądami politycznymi/moralnymi