PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=394984}
5,2 9,1 tys. ocen
5,2 10 1 9094
5,4 8 krytyków
Speed Racer
powrót do forum filmu Speed Racer

Film poniżej dna, obejrzałem 1sze 15 minut i juz mam dość.

ocenił(a) film na 1
Vaylander

hahaha dokładnie, ten film to jakieś nieporozumienie i jakie bylo moje zdziwienie jak zobaczylam w nim Susan Sarandon - co ja sklonilo zeby zagrac w tym filmie to chyba nawet Święci nie wiedza... ;p

meredith21

przeraziłem się głupotą i bezsensownością tej produkcji.

punks1989

przeraziłem się głupotą i bezsensownością twojej opinii

nchdk

tatuś?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
punks1989

dziękuje za bardzo mądrą i konstruktywną odpowiedż

Vaylander

oj nie przesadzajcie, film jest kompletnie porąbany ale ma w tym swój urok:) mi tam się podoba, ma u mnie plusa za oryginalność, i to mega oryginalność, głupi ale fajny;)

anet_

Właśnie -porąbany ale urokliwy (jak wąsy J.Goodmana:)) i oryginalny jak bracia Wachowscy ( przecie nie przez przypadek mają polskie nazwisko:))))

melania1964

Teraz już raczej nie bracia tylko rodzeństwo ;p

Vaylander

chyba pierwszy film, na którym zasnełam w trakcie, masakra.

ocenił(a) film na 1
idiotka_3

Po tym filmie miałem kaca nawet nie wiem jakiego i chyba nadal mam.

Vaylander

Powiem całkiem szczerze, że ten film zasługuje na miano najgorszego z wielu tysięcy jakie widziałem. Totalna dno i żenada

ocenił(a) film na 2
horatius65bc

czy ja wiem za dużo tych kolorów aż oczy bolą no ale widziałam o wiele gorsze filmy

ocenił(a) film na 8
Vaylander

Akurat przy tym filmie pokazali Wachowscy się dla mnie od jak najlepszej strony. Film nie trzyma się kiczu jakim nas razi Hollywood - ciągle to samo i to samo, jednak przeciera troszkę inne szlaki. Film przypomina mi Survive Style 5+, który również jest ciężki do przełknięcia dla wielu, a Wachowscy pokazują, że potrafią tworzyć jak Tarantino, czy Woody Allen (chodzi mi o to, że idą swoją drogą, a nie odgórnie narzuconą).
Nie pamiętam dokładnie, ale ten film chyba nie wyszedł w 3D, a szkoda, bo jest to film praktycznie tylko dla tej technologii stworzony.

Leszczu_zmienli_nick_jeb

to nieporozumienie stulecia porównywać ten film do Tarantino czy Allen'a...

jogowafel

Czasem też warto doczytać co zostało napisane w nawiasie, to nie będzie nieporozumień stulecia :/

jogowafel

Faktycznie, kiedy już decydujesz się na komentarz, dobrze przemyśl, czy komentowany motyw jest dla Ciebie zrozumiały. Tak nawiasem, nie widziałem porównania filmu do reżyserów w powyższym poście .

ocenił(a) film na 6
Vaylander

hehehe :D film jest taki jaki jest ponieważ genialni w swoim warsztacie Wachowscy chcieli ten film zbytnio upodobnić do kreskówkowego oryginału... szczerze... wyszło tak dobrze, że aż źle, ponieważ zagrania z kreskówek niekoniecznie pasują do filmu aktorskiego, jeżeli jednak chodzi o przedstawienie kreskówki za pomocą filmu... film rządzi... więc... piszcie czemu się wam ten film nie podoba a nie oblewajcie go bez żadnego uzasadnienia. Dla mnie film na 6/10 :)