PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=394984}
5,2 9,1 tys. ocen
5,2 10 1 9094
5,4 8 krytyków
Speed Racer
powrót do forum filmu Speed Racer

Cholernie niedoceniony kawał ostrej jazdy bez trzymanki, takiego odpału dawno nie widziałem, bezapelacyjnie najlepsza ekranizacja komiksu/bajki wszechczasów! tylko wachowscy mogli wykręcić taki miż-maż perwersji profesjonalizmu i ekranowej powagi zachowując przy tym atmosfere pastiszu i klimat filmu z przymrużeniem oka. Reasumując, potężna dawka dobrej zabawy, trzeba tylko skumać klimat (to do zaściankowych zabobonnych dęciaków)

ocenił(a) film na 7
lukasas_2

Chyba musze się zgodzić. Podchodziłem do filmu jak pies do jeża. Myslałem że sie zanudze, że naoglądam jakiś pastelowych przesadzonych efektów, a jestem mile zaskoczony efektem. O orginale speed racera tylko słyszałem ale film jest naprawdę niezły. Specyficzny klimat i naprawdę sprawnie zrealizowane efekty (naprawdę trzeba mieć szacunek dla gości od animacji - w zalewie przekombinowanego efektami chłamu speed racer ma swój klimat i smak).

lukasas_2

Niedoceniony, bowiem film wyprzedza nasze czasy :). Ide o zaklad, ze za kilka lat swiat sobie o nim przypomni, i zmieni zdanie co do niego.

użytkownik usunięty
Shagohad

A dlaczego wyprzedza nasze czasy?
Chodzi o to że kiedyś częściej będą robili ekranizacje Anime?
Tak czy siak podziwiam ten film bo to prawdziwy pomnik wystawiony temu
filmowi.
A piosenka na końcu napisów o tym świadczy,trój
języczna(Japoński,francuski i amerykański)czyli kraje gdzie serial był
najbardziej popularny.
Po za tym Wachowscy to świetni reżyserzy po potrafią robić filmy z
różnych gatunków.Nawet dla dzieci i młodzieży.