PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190303}
5,5 285  ocen
5,5 10 1 285
Spielen wir Liebe
powrót do forum filmu Spielen wir Liebe

Nie wiem jak nawet trafiłam na ten film, trudno było mi go znaleźć, ale ostatecznie dowiedziałam się dlaczego - ponieważ jest zakazany, ocenzurowany w wielu krajach.

Ukazuje niesmaczne seksualne akty kopulacji wykorzystujące dzieci! To przemoc i pedofilia, nie wiem jakim cudem rodzice tych dzieci zgodzili się na takie role. Jestem absolutnie zniesmaczona, to czysty pedofilski zamysł reżysera. Do tego utrwalanie toksycznych stereotypów, seksizmu wobec kobiet, władczości jednostki męskiej, ohydne traktowanie i uprzedmiotowianie kobiet. To było obrzydliwe.

Już nawet nie wspomnę o tym wykorzystywaniu zwierząt - znęcaniu się nad ptakiem. Nie wiem czy rzeczywiście doszło do śmierci zwierzęcia, ale strzały w jego stronę wyglądały całkiem realistycznie. Niestety podejrzewam, że tak też się stało, bo czym innym mogli to zastąpić w tamtych czasach? Potworność.
Paskudny obraz pedofilskiej fantazji reżysera. Fuj.

aureliarose

Eva Ionesco wygląda jak dziecko z biustem. Natomiast Lara Wendel wygląda na trochę starszą. Choć obie miały po 11 lat w chwili kręcenia tego filmu. Przerażające jest to że są kraje gdzie takie dziewczynki jak one czyli mające po 11-13-lat są wydawane za mąż za 30-letnich facetów i rodzą im dziecko za dzieckiem rok w rok. Dziwne jest też dla mnie że Matka Natura obdarza zdolnością rozrodczą tak młode dziewczynki bo są one rażąco niedojrzałe psychicznie i mają bardzo specyficzny typ urody będący mieszanką kobiety i dziecka. Matka Natura zdecydowanie dała zdolność do rozrodu o kilka lat za wcześnie.