PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=727833}
6,8 4,6 tys. ocen
6,8 10 1 4583
3,8 4 krytyków
Sprawiedliwy
powrót do forum filmu Sprawiedliwy

będzie wreszcie jakiś konkret,tylko czy go juz nakrecili? bo ani widu ani słychu o tym filmie a premiera za dwa miechy

ocenił(a) film na 6
wojti_venom

film na pewno powstał, byłem na nim wczoraj (20. lutego, Bolesławiec) - dziwi data jego premiery - wg Filmwebu w Polsce miałby być 19. lutego, parę miesięcy po zagranicy (?), a wg trailera w kinach od 26. lutego.

ocenił(a) film na 10
einzigartig

Film został wyświetlony po raz pierwszy chyba w zeszłe wakacje. Pierwotny termin premiery w Polsce wyznaczony został na bodajże 25.11.2015. Ja widziałem go (Warszawa) na początku listopada 2015 (3.11.?, w MHŻP - info na fejsie). Potem różne serwisy dały premierę w Polsce 26.02., aż film pojawił się (po zmianach terminu) w piątek (19.02.).

Byłem. Gdyby nie czas i pieniądze, z pewnością obejrzałbym go jeszcze niejednokrotnie. W mojej opinii zrobiono go przyzwoicie, a nawet jedna, kontrowersyjna może scena, "zrobiona ze smakiem (tzn. nie budząca zażenowania), a co do samej aktorki [K. D.] - na pewno w filmie przewyższająca Grabowską, a już na pewno Hamkało ..." (że pozwolę sobie zacytować). ;) :)