Dwójka aktorów gra naprawdę dobrze. Bardzo dobre dialogi. Sceneria małego włoskiego miasteczka dodaje uroku. Film ma klimat, tajemniczość która wciąga. Naprawdę ciekawy .
Podzielam opinię. Bardzo fajny film. Myślałem że może rozłożę sobie na 2 raty bo włączyłem późno ale wciągnął i obejrzałem od razu do końca. A dziś przysypiam w robocie. :)
Jak odebraliście zakończenie? Nie mogę się zdecydować, czy ona w końcu z nim zostaje w swojej postaci, czy jednak odwrotnie?
[SPOILER]
..
..
..
..
..
..
zostaje w swojej postaci to oczywiste - podczas jego koncowego monologu bylo slychac odglosy transformacji, kamera naumyslnie jej nie pokazywala, by pozniej oddalic sie i pokazac ze pozostala w swojej postaci co obydwoje z bohaterow skwitowalo usmiechem szczescia na ustach
:) tak myślałam :) chciałam się upewnić na 100%, że nie tylko ja tak ckliwie podeszłam do końcówki ^^
W każdym razie film naprawdę pozytywnie mnie zaskoczył. Niby brak jakiejś większej akcji, a jednak ogląda się w skupieniu i z przejęciem czeka na rozwinięcie wszystkiego do końca :)
:) tak myślałam :) szczerze, to chciałam się upewnić, że nie tylko ja tak ckliwie to odebrałam ^^ oczywiście w pozytywnym wydźwięku ;) W każdym razie... film świetny. Jestem naprawdę pozytywnie zaskoczona. Prosta historia. Z nutką naiwności, ale też w pozytywnym sensie. Prosta historia, którą ogląda się uważnie i z rosnącym zainteresowaniem rozwiązania... Świetnie.
Szczerze? wolałbym zeby sie zmienila w ta wielka ogromna niebezpieczna bestie o ktorej mowila ;)
tak w pewnym momencie, to byłam pewna, że to skończy się jego śmiercią z jej rąk. Skończyło się, jak się skończyło. Ale większość filmów ma happy end z jakiejś przyczyny. Mimo wszystko w jakimś stopniu podoba się mi fakt, że sięgnięto po szczyptę tej ckliwości i nadziei, że nie wszystko, co INNE i straszne przy tym, musi się skończyć źle. :)
spoko, jasne, ja po prostu lubie wszelkiego rodzaju potwory i monstra stad moja cicha nadzieja na takie zakonczenie, niestety musialem sie obejsc smakiem ;)
no to może polecisz mi coś ciekawego z rodzaju potwory i monstra? Ostatnio trafiam w większości na sam shit. Szukam czegoś fajnego na weekend w większej ilości, bo raczej spędzę go w łóżku na antybiotykach ;) A nic tak nie umila czasu jak dobre "groźne" kino do poduszki :)
Hmm,tak na szybko z głowy - Afflicted i Monsters. Może nie są to jakieś szczególnie groźne tytuły ale skoro Spring ci się spodobał to te dwa również powinny (a przynajmniej taką mam nadzieję :)
Ps. Szybkiego powrotu do zdrowia życzę! ;)
Film obejrzałem wczoraj. Dziś czytam wasze wypowiedz i kompletnie mogę zrozumieć zachwytu. Nawet wizualnie jest bardzo przeciętny. Szczególnie praca kamery w kilku ujęciach mogłaby być zdecydowanie lepsza (np. "rytuał" z królikami). Osobiście widzę świetny pomysł i zmarnowany potencjał.