Lekki, przyjemny film o uczuciach, które budzą się między dwójką młodych ludzi.. Evan porzuca swoje dotychczasowe życie, które notabene legło w gruzach i kupuje bilet do pierwszego lepszego kraju by oderwać się od przygnębiającej rzeczywistości. Twórcą udało się idealnie pokazać chemię między Ivanem i Louise, za to duży plus. Duży minus za zrobienie z Louise czegoś na kształt nadludzkiej istoty. Moim zdaniem psuło to tylko fabułę filmu.
Ocenę daliśmy taką samą, ale odnoszę inne wrażenie :) W gruncie rzeczy tym co mnie do oglądnięcia tego filmu skłoniło to właśnie mieszanka gatunków jak horror i romans, ze szczególnym naciskiem na horror bo takich filmów często poszukuję do obejrzenia. Dlatego "nadnaturalny" wątek Louise (choć w filmie podobało mi się podejście do wyjaśniania tego zjawiska - bardzo zapadła mi w pamięć scena rozmowy o tym Louise z Ivanem) wydawał mi się bardzo interesujący. Film rzeczywiście przyjemny, ale czy lekki - też nie do końca według mnie. Otwierająca film scena czy kilka innych w jego dalszej części naprawdę mogły ścisnąć za gardło i nawet zaszklić oczy. Generalnie - warto obejrzeć! :)