Nie czytałem książki, muszę przeczytać i porównać z filmem. Obraz bardzo przeciętny, oglądałem już dużo lepsze filmy na podstawie książek Kinga.
No to radzę Ci przeczytać bo warto:). Zgadzam się z Tobą co do filmu. Im więcej ekranizacji Kinga oglądam, tym na gorsze adaptacje trafiam. Chyba już sobie odpuszczę (może obejrzę jeszcze ”To” bo ma dobre oceny). W mojej ocenie książka była jedną z lepszych z pośród przeczytanych. Film trochę mnie rozczarował. Nie oddawał do końca klimatu powieści.
PS: Ciekaw jestem co za mądra głowa wpadła na pomysł by wymyślić tytuł ”Sprzedawca śmierci”. Uważam, że tytuł ”Sklepik z marzeniami” jest bardziej trafny. 5/10
Zabrałem się za książki Kinga niedawno ;) Czytam obecnie Miasteczko Salem, później mam Misery do przeczytania. Film Misery jest rewelacyjny, ponoć książka jeszcze lepsza. A "Sklepik z marzeniami" będę musiał zdobyć i przeczytać. Pozdrawiam.
Miasteczka Salem nie czytałem, Misery to była moja pierwsza książka Kinga - faktycznie rewelacyjna. Polecam Dolores Claiborne. Pozdrawiam.