PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8048}

Sprzedawca śmierci

Needful Things
1993
6,3 6,5 tys. ocen
6,3 10 1 6491
5,2 5 krytyków
Sprzedawca śmierci
powrót do forum filmu Sprzedawca śmierci

4/10

ocenił(a) film na 4

Nie czytałem książki, muszę przeczytać i porównać z filmem. Obraz bardzo przeciętny, oglądałem już dużo lepsze filmy na podstawie książek Kinga.

ocenił(a) film na 5
Normaden

No to radzę Ci przeczytać bo warto:). Zgadzam się z Tobą co do filmu. Im więcej ekranizacji Kinga oglądam, tym na gorsze adaptacje trafiam. Chyba już sobie odpuszczę (może obejrzę jeszcze ”To” bo ma dobre oceny). W mojej ocenie książka była jedną z lepszych z pośród przeczytanych. Film trochę mnie rozczarował. Nie oddawał do końca klimatu powieści.
PS: Ciekaw jestem co za mądra głowa wpadła na pomysł by wymyślić tytuł ”Sprzedawca śmierci”. Uważam, że tytuł ”Sklepik z marzeniami” jest bardziej trafny. 5/10

ocenił(a) film na 4
galladorn

Zabrałem się za książki Kinga niedawno ;) Czytam obecnie Miasteczko Salem, później mam Misery do przeczytania. Film Misery jest rewelacyjny, ponoć książka jeszcze lepsza. A "Sklepik z marzeniami" będę musiał zdobyć i przeczytać. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
Normaden

Miasteczka Salem nie czytałem, Misery to była moja pierwsza książka Kinga - faktycznie rewelacyjna. Polecam Dolores Claiborne. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
galladorn

co ty masz miedzy uszami? niech lekarz sprawdzi czy to MÓZG.

użytkownik usunięty
Normaden

co ty masz miedzy uszami? niech lekarz sprawdzi czy to MÓZG.