PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8048}

Sprzedawca śmierci

Needful Things
1993
6,3 6,5 tys. ocen
6,3 10 1 6491
5,2 5 krytyków
Sprzedawca śmierci
powrót do forum filmu Sprzedawca śmierci

rozczarowanie

ocenił(a) film na 2

film ma niewiele wspólnego z książką, pomijając tę kwestię, wynudziłam się na nim, słabizna - pozbawiony klimatu

ocenił(a) film na 3
eigna

zgadzam się z tobą. Osobiście liczyłam na coś więcej, bo książka ma w sobie pewien nietypowy i makabryczny urok - film nie ma go kompletnie. Dobre i złożone wątki zostały pokazane zbyt banalnie - dla mnie to takie samo rozczarowanie, jak po obejrzeniu ekranizacji "Martwej strefy" Stephena Kinga - swoją drogą świetnej powieści.

ocenił(a) film na 2
veraeikon

Zgadzam się, obejrzałam film świeżo po przeczytaniu książki i bardzo się rozczarowałam.

ocenił(a) film na 2
ogisai

ja też się dołączam. Nie wiem dlaczego skrzywdzono ta książkę(świetną moim zdaniem) taką słabą ekranizacją. Totalne spłycenie wątków i pominięcie kilku. Wielkie rozczarowanie, ale polecam gorąco książkę!

ocenił(a) film na 6
eigna

nie bądźcie takie surowe:) nie czytałem książki więc mogę spojrzeć na film bez porównywania go z czymkolwiek i moim zdaniem nie jest taki zły. może nie straszy ale jakiśtam klimat ma. fabuła też jest niegłupia mimo że scenarzysta jej nie wymyślił. poza tym gra aktorska von Sydowa, J.T. Walsha i Plummer ciągnie ten film do góry. 2 na 10 to wg mnie trochę przesada dlatego wogóle się odezwałem:)

ocenił(a) film na 4
radek_83

Dla mnie ekranizacja była zbezczeszczeniem znakomitej książki. Tutaj właściwie nic się nie zgadzało, choć klimat filmu był całkiem dobry i gra aktorska von Sydowa.