PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644473}

Sugar Man

Searching for Sugar Man
2012
7,7 71 tys. ocen
7,7 10 1 71293
7,3 30 krytyków
Sugar Man
powrót do forum filmu Sugar Man

3/10

ocenił(a) film na 3

Nie wiem, skąd tak wysoka ocena... Film opowiedziany beznamiętnie, nieciekawie, historia dłuży się niemiłosiernie. Pomimo, że oparta na faktach, sprawia wrażenie sztucznej, wymyślonej. Nie dlatego, że jest aż tak niesamowita, że ciężko w nią uwierzyć, tylko ludzie którzy ją przedstawiają robią to tak mało wiarygodnie... jakby czytali z kartki... Z trudem wytrzymałem do końca. 3/10

ocenił(a) film na 10
navi69ator

to nie jest film oparty na faktach. Wydaje mi się, że mylisz gatunki. To piękny, poruszający dokument, Ludzie, którzy ,,przedstawiają", jak to napisałeś historię, nie są żadnymi aktorami. Nikogo nie grają, nikogo nie udają. Oni opowiadają - bo to bezpośrednio ich dotyczy.

ocenił(a) film na 9
navi69ator

czuję się zmiażdżony

ocenił(a) film na 8
navi69ator

To nie fikcja ani film fabularny. Pewnie dlatego nie brzebrąłeś.

Jak na dokument genialny.

ocenił(a) film na 9
navi69ator

To jest bardzo wzruszająca historia (biografia), świetnie zrealizowana. To jest jak opowieść o feniksie z popiołów. Tylko człowiek pozbawiony wrażliwości i zrozumienia może dać taki komentarz jak autor tematu.

pavvellek

dokładnie

navi69ator

zgoda, można przyczepić się, że film mógłby być przedstawiony ciekawiej, po jego obejrzeniu czuję niedosyt, natomiast świetna muzyka rekompensuje braki.

ocenił(a) film na 3
navi69ator

Był sobie film "It's All Gone Pete Tong", ukazujący historię wymyśloną w tak genialny sposób, że wiele osób nadal sądzi, że to prawda. Z drugiej strony "Sugar Man". Historia prawdziwa, ludzie prawdziwi, a ja po wyjściu z kina przekonany byłem, że ktoś próbował mnie zrobić w konia.

ocenił(a) film na 8
navi69ator

Nie mogłam się doczekać , aż pójde do kina i.... mam to samo zdanie na temat co ty 'navi69ator'. Jestem zawiedziona..:(