PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644473}

Sugar Man

Searching for Sugar Man
2012
7,7 71 tys. ocen
7,7 10 1 71293
7,3 30 krytyków
Sugar Man
powrót do forum filmu Sugar Man

Dlaczego ....

ocenił(a) film na 8

Obejrzałam film tylko z względu na muzykę. Bardzo mi się spodobała, ale jedno mnie zastanawia – w dlaczego ludzie w RPA myśleli, że Rodriguez nie żyje? Po tym, jak się okazało, że on jednak żyje czekałam tylko na to wyjaśnienie i nic. Skąd się wzięły te plotki o samobójstwie?

ocenił(a) film na 8
peyton90

Urban legend po prostu :)

ocenił(a) film na 8
peyton90

Wyobraź sobie, że muzyk, który w "RPA był popularniejszy niż Rollin Stones", jak to ktoś w dokumencie powiedział, i jego płyta cieszyła się ogromną popularnością nagle przestaje wydawać i słuch o nim zaginą. W dokumencie tym twierdzono, że jego muzyka otworzyła oczy mieszkańcom RPA i ośmieliła ich do wszczęcia rewolucji. Rodriguez był dla nich prawie Bogiem i nagle znika. Nie ukazują się kolejne płyty, żadne wiadomości ze Stanów, ze względu na cenzurę telewizji, do RPA nie docierają. Co byś sobie pomyślała jakby Beyonce nagle przestała nagrywac i zniknęła z życia publicznego? Pewnie nie żyje :) A że Rodriguez się zastrzelił czy podpalił na scenie już ktoś sobie dopowiedział, żeby dodać dramatyzmu jago zniknięciu :)

ocenił(a) film na 5
mantequilla

A jakie wiadomości o kolesiu, który w ogóle nie był znany w USA miały docierać stamtąd do RPA?