PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644473}

Sugar Man

Searching for Sugar Man
2012
7,7 71 tys. ocen
7,7 10 1 71293
7,3 30 krytyków
Sugar Man
powrót do forum filmu Sugar Man

Przyznam, że nawet nie słyszałem wcześniej o takim piosenkarzu.

ocenił(a) film na 8
xtomix

Właśnie tu tkwi samo sedno, że mało kto o nim słyszał;-). Jeśli lubisz rocka i historie z happy endem to warto

Bombadil1984

Chyba raczej nie happy ...

ocenił(a) film na 9
perun_6

A co w nim nie happy?

pan_dziejaszek

Dla mnie to raczej smutna historia. Ale fakt, chociaż na starość zdobył uznanie, choć tez nie za duże to obecnie jest cisza. Słaba sprzedaż i raczej za 2 lata mało kto będzie o nim pamiętał.

Dlatego raczej nie happy ....

ocenił(a) film na 9
perun_6

Jeśli szczęście mierzyć w takich kategoriach, to rzeczywiście. Na szczęście (nomen omen) są też inne.

perun_6

perun_6 bzdury gadasz, facetowi nie zależało na sławie i pieniądzach :P Myślę, że osiągnął swoje szczęście, dlatego stwierdził, że nie ma po co na stale osiąść w RPA

xtomix

Warto! A to, że o nim nie słyszałeś, tylko doda Ci frajdy podczas oglądania. Po filmie sam będziesz chciał "searching for Sugar Man" ;)

ocenił(a) film na 9
xtomix

Właśnie obejrzałam i muszę przyznać, że zasłużył sobie na Oscara. Piekna, wzruszająca historia, nie wyssana z palca, a prawdziwa i do tego świetne zdjęcia plus montaż. Na prawdę warto obejrzeć! I nie polecam czytać recencji ani oglądać zwiastunów bo tylko popsują tą zaskakującą opowieść.

xtomix

Warto:) Naprawdę miłe zaskoczenie

ocenił(a) film na 10
xtomix

Absolutnie warto!!

ocenił(a) film na 9
xtomix

Iść iść i jeszcze raz iść. :-)

ocenił(a) film na 9
xtomix

Na pewno warto:) Świetny muzyk, ciekawa historia.

xtomix

Warto ,warto i jeszcze raz warto ,Wzruszyłam się do łez .

ocenił(a) film na 5
xtomix

To zależy od gustu. Wszyscy piszą, że warto, ale mnie na przykład w ogóle nie poruszył. Historia sama w sobie niezwykła, ale kiepska jako materiał na półtoragodzinny film.