PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644473}

Sugar Man

Searching for Sugar Man
2012
7,7 71 tys. ocen
7,7 10 1 71293
7,3 30 krytyków
Sugar Man
powrót do forum filmu Sugar Man

Spoko gościa, z sądząc po tekstach bogatym życiem wewnętrznym, przedstawiono jako miks Matki Teresy, Lenina,
Szekspira i Sokratesa. Brakowało żeby za jego wstawiennictwem działy się cuda, mycia nóg zwalnianym pracownikom,
lewitacji i rezygnacji z prezesury Microsoftu. Wyjątkowo obleśny materializm i umysłowa bieda wychodzi w tym filmie z
przedstawicieli klas niższych; a z piejącej nad filmem inteligencji pretensjonalność i ckliwość.

ocenił(a) film na 7
Antyszwed

Coś jest w Twojej wypowiedzi prawdziwego, podobnie jak coś jest w tym filmie. Pozdrawiam.

Antyszwed

Couldn't agree more. Zwłaszcza, jesli chodzi o ostatnie zdanie.

ocenił(a) film na 6
Antyszwed

Film jest ciekawy, ale niepotrzebnie robią bohatera z ulicznego grajka, który zupełnie przypadkowo zyskał sławę w RPA. Porównania do Dylana to już kompletna kpina.

ocenił(a) film na 9
grubom

bohaterem stał się w RPA nieprawdaż?
co więc złego w nakręceniu o tym filmu dokumentalnego?

ocenił(a) film na 5
grubom

Twórcy filmu chyba chcieli powiedzieć, że cienka jest granica między zrobieniem kariery a niedocenieniem. Przecież Dylan mógł też nie zaistnieć. A współcześnie zrobiono by film o nieodkrytym talencie, na którym nie poznała się Ameryka. Ba, ktoś mógłby napisać, że z muzycznego grajka robi się niepotrzebnie bohatera.

ocenił(a) film na 3
Antyszwed

o Boże, dokładnie. Nie dość, że cały film od początku śmierdział kłamstwem (co umówmy się jest dość dyskwalifikującą cechą, jeśli chodzi o film DOKUMENTALNY), to jeszcze te tanie emocje i odgrywane pseudo-realistycznych scen. Ja się nawet nie zawiodłam na tym filmie, ja się czuje nim obrażona.