PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=863484}

Susza

The Dry
2020
6,7 16 tys. ocen
6,7 10 1 15830
6,4 16 krytyków
Susza
powrót do forum filmu Susza

Jest klimat

ocenił(a) film na 6

To samobójstwo od początku się nie klei, więc śledztwo wciąga, jest tajemnica z przeszłości, jak w kryminałach Cobena, i się ogląda, choć rozwiązanie akcji nie powala. No i jest enigmatyczny Bana. Warto

ocenił(a) film na 6
belmont33

Mam dokładnie takie same odczucia. Ogląda się przyjemnie, niby wszystko się zgadza, ale pozostaje niedosyt. Oceny 6-7 wg mnie w pełni uzasadnione.

belmont33

to jak samobójstwo Andrzeja Leppera

ocenił(a) film na 6
belmont33

Zawiła historia znajduje rozwiązanie, jednak dla mnie sam fakt upozorowanego samobójstwa trochę zaburza logikę w tym filmie. Gość dostał dwukrotnie kamieniem w czaszkę, czy takie obrażenia nie wzbudziłby u śledczych podejrzeń udziału osób trzecich? Chyba, że wystrzał z tej broni spowodował bardzo rozległe obrażenia (czyli gość dosłownie stracił głowę)? Inna kwestia czy z tak długiej broni byłoby możliwe strzelić do samego siebie?

ocenił(a) film na 5
bene47

O tych samych rzeczach pomyślałem.... Do tego ślady stóp osoby postronnej na miejscu zbrodni plus rzeczy wysypane zna ziemię były dotknięte chya, że je pozbierał. Ślady ktor zostawiał zabity świadczyły o tym siebczolgal a nie tylko strzelił sobie w głowę. Co do śmierci dziewczyny to naciągane. Nikt nie sprawdził czy byl aspekt seksualng w mordestwie? Wynika, że ojciec ja zgwałcił więc ślady w ciele powinny być... DNA i po sprawie.... Kicha

ocenił(a) film na 8
dobry_soloniusz

na pewno w tych filmach które Ty preferujesz jest o wiele mniej "kichy"

ocenił(a) film na 8
dobry_soloniusz

te filmy nie są pokroju Marvela na których mózg kompletnie możemy wyłączyć

ocenił(a) film na 5
grzes1962

Nie oceniają książki po okładce. Nie wiem czy pijesz do mnie z tym Marvelem ale zaskoczyła by cię różnorodność gatunków, które lubię sobie obejrzeć

ocenił(a) film na 7
dobry_soloniusz

Skąd takie przypuszczenie, że ojciec ją zgwałcił, bo krzyczała? Sądzę, że ja pobił kiedy stwierdził, że spakowala się i chciala uciec (tak jak ja straszyl, że ją zabije gdyby chciala uciec jak jej matkę). Gdyby tak zrobił jak piszesz, to raczej główny bohater wsadzilby go...