PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98247}

Symfonia pastoralna

La symphonie pastorale
1946
7,3 159  ocen
7,3 10 1 159
Symfonia pastoralna
powrót do forum filmu Symfonia pastoralna

Treść filmu banalna. To już Chaplin wymyśl niewidomą kobietę co to jak go zobaczyła to chciała sobie sama wydłubać oczy. Też bym sobie wydłubała jakby miała chodzić z Chaplinem ;-))) Na Morgan mówili, że ma sarnie oczy. I na końcu kra a ona na niej z martwymi oczami szeroko otwartymi. Co za banał
Niedawno ją pokazywali i pięknie się starzeje, fakt. ..Wolę jednak "Czerwone I czarne"

ktosik63

A nie bierzesz pod uwagę, że Andre Gide wymyślił podobny koncept przed Chaplinem?

Birke_La_Folle

Tak....ale ja oglądałam w odwrotnej kolejności. Czyli banał się narodził w "Świetle wielkiego miasta" ale ja nie byłam przy tym porodzie-;)

ocenił(a) film na 10
ktosik63

Idąc Twoim tokiem myślenia większość filmów to banały... Mało jest rzeczy, których jeszcze w filmie nie wymyślono, nie pokazano... Także taka ocena filmu jest z lekka płaska.. Miałam przyjemność obejrzeć ten film jako mała dziewczynka, na której ten temat zrobił niesamowite wrażenie.. Jeden z trzech filmów, których nie powinnam pamiętać, a pamiętam.. i jeden z dwóch, których nie miałam okazji skonfrontować będąc dorosłą osobą. Marze, że tak się stanie... Wypatruję okazji...