PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=825}

Szósty zmysł

The Sixth Sense
1999
7,8 635 tys. ocen
7,8 10 1 635291
7,5 53 krytyków
Szósty zmysł
powrót do forum filmu Szósty zmysł

2 błędy

ocenił(a) film na 10

Film bardzo mi si,ę podobał ale ma 2 błędy Po pierwsze gdy psychiatra przychodzi do domu (matka z nim nie rozmawia nawet sie nie patrzy to jest zrobione dobrze) matka rozmawia z synem gdy odchodzi mówi: macie godzinę - to pierwszy błąd, a drugi to to że skoro pod koniec sie okazało to co sie okazało (niecgce zdradzać zakończenia bo nie wszyscy ogladali a może będą chcieli obejrzec) to chłopcu powinna lecie ć para z ust przy każdym spotkaniu. MImi to film polecam, kazdy powinien obejrzeć ten film- to klasyk

ocenił(a) film na 9
tonieja89

Pierwszy blad to blad tlumaczenia nie samego filmu. W jezyku angielskim "you" to zarowno "ty" jak i "wy".

Odnosnie drugiego bledu - nie wiem o co Ci chodzi.

____16

Jak już ktos nie ma co robić to szuka takich gigantycznych błędów... I ich jak na powyższym przykąłdzie widać - nie znajduje ich. Poza tym "Szósty zmysł" to rzadki przykłąd filmu skonstruowanego DOSKONALE. Nawet samemu Shyamalanowi później to nie wyszło do końca w "Osadzie". Więc - Jeśli chcesz szukać błędów to zapraszam do tego drugiego tytułu, tutaj ich nei znajdziesz.

ocenił(a) film na 10
tonieja89

2 błąd który zauważyłś to ta para mu leciała z ust, bo tęperatura spadałą. Tak samo w zimie jak wyjdziemy tio tak mamy. I tutaj nawet szło by się kłucić czy jest taki idealny bo to jednak jest z tym coś nie tak, ale z drudiej strony to film by nie miał sensu jak by od początku wszyscy wiedzieli, że lekarz jest duchem.

ocenił(a) film na 10
Tia_Dalma

Słuchajcie, chłopiec powiedział że jeśli widzi ducha to jest źimno i wogóle. Później okazuje się że Doktor to duch, więć dlaczego podczas całego filmu chłopcowi nie było źimno w jego towarzystwie

tonieja89

Film oglądałem dawno ale jeżeli dobrze pamiętam to chłopiec mówił że robi sie zimno kiedy duchy robią sie złe ( czy coś w tym stylu) dlatego podczas spotkań z doktorkiem nieleciała mu para z ust.

ocenił(a) film na 10
Gabe_2

Dokładnie. Chłopiec mówił dla doktorka że gdy duchy są złe robi się zimno, a że doktorek cały czas był "nie zły" to nie było zimno. Dopiero pod koniec jak się kapnął że jest duchem.

ocenił(a) film na 10
Bajo

wcale tak nie mówił, właśnie sprawdziłem, a poza tym jego żona musiała by byc zła, bo kiedy odkrył że jest duchem to właśnie jej ploeciała para.
I tak film jest dla mnie zajbisty, skończmy ta walke, bo do niczego nie prowadzi. pozdro

ocenił(a) film na 10
tonieja89

Bo to gdy duchy są złe, to ludziom leci para z ust. Kończymy walkę. :)
Pozdrawiam- *szalona*

ocenił(a) film na 10
Bajo

Chłopiec nigdzie nie mówi że gdy duchy są złe to jest mu żimno.

Z ego co mówisz to wynika że doktor jest zły bo kiedy spotyka żone leci jej para z ust.

KONIEC

ocenił(a) film na 10
tonieja89

Dobra, dobra koniec... Ale chodzi oto że duchy sie denerwują (przykład: Tak jak ty teraz na mnie;)), a nie że są cały czas złe. A duchy były złe dlatego że przychodziły do chłopca po pomoc a on im nie pomagał o się ich bał. (Sory ale nie mogłam się powstrzymać ;) )
Pozdro

ocenił(a) film na 10
Bajo

Dobra ty masz swoją wersje ja swoją, pozdro

ocenił(a) film na 10
tonieja89

Z tego co pamiętam to chłopiec mówił, że duchy widzą to co chca i żyja jakby własnym życiem. Może dlatego nie dostrzedamy pary z ust bo film widzim jakby oczyma dycha, a ona widział to co chciał widzięc, a pary z ust nie chciał dostrzec podczas kontaktu z chłopcem... tak mi się zdaje...

ocenił(a) film na 10
negroz

Z tego co pamiętam to chłopiec mówił, że duchy widzą to co chcą i żyją jakby własnym życiem. Może dlatego nie dostrzegamy pary z ust bo film widzimy jakby oczyma ducha/lekarza, a on jak każdy duch widział to co chciał widzieć, a pary z ust nie chciał dostrzec podczas kontaktu z chłopcem... tak mi się zdaje...

ocenił(a) film na 9
negroz

tak wlasnie, negroz ma 100%owa racje. gdy chlopiec zwierza sie lekarzowi,ze gdy duchy sa w poblizu to robi sie zimno ... wtedy lekarz zauwaza,ze chlopcu leci para z ust, ale zauwazyl to dopiero gdy ten maly mu to powiedzial. zobaczyl tez pare z ust zony dopiero wtedy gdy spadla jej z palca 1 obraczka i mimo to miala jeszcze 1 na palcu, wtedy lekarz sie skapnął o co biega, bo to wdowy nosza 2 obraczki na palcu:swoja i zmarlego meza. bo duch widzi tylko to co chce widziec, a kto by chcial sie widziec martwym?

ocenił(a) film na 9
Nancy_5

nie macie się o co kłócić?

Każdy to zinterpretuje jak chce.....

ocenił(a) film na 10
dziewiona

nancy !! Zamieniłeś mólj pogląd :) zgadzam sie z tobą

tonieja89

negroz, nancy - macie racje :)