PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=825}

Szósty zmysł

The Sixth Sense
1999
7,8 635 tys. ocen
7,8 10 1 635285
7,5 53 krytyków
Szósty zmysł
powrót do forum filmu Szósty zmysł

Ogólnie polecany, nagradzany...ale przyznam, że nie przypadł mi do gustu. Nie zrobił na mnie większego wrażenia. Nie jest zły, ale jak dla mnie do obejrzenia na jeden raz 3/10.

ocenił(a) film na 10
largo_lagrande

na jeden raz? ja nie uzywam takiego okreslenia nigdy co prawda, ale jesli musialbym go juz uzyc to "Szosty Zmysl" bylby ostatnim filmem, który móglbym tak ocenić!!! no niee... może jednak obejrzyj ten film jeszcze raz, i zwróć uwagę na te mistrzowsko wyrezyserowane sceny.

eh naprawde ciezko czytac taka wypowiedz o filmie który uważam za arcydzieło...

ocenił(a) film na 3
se7en_2

Dla mnie film nie jest arcydziełem...po prostu nie zrobił na mnie większego wrażenia, nie krytykuję go, nie jadę po nim, ani po osobach, którym się podobał. Film powszechnie uznany za znakomity, ale ja nie zamierzam się czymś na siłę zachwycać zwłaszcza kiedy mi do gustu nie przypadł.

ocenił(a) film na 8
largo_lagrande

Skoro nie jest zły to dlaczego tylko 3/10?

ocenił(a) film na 10
largo_lagrande

pablos85 - film NIE JEST ZLY ale mógłby być LEPSZY. dlatego jest 3/10. przynajmniej ja tak rozumiem tą opinię.

skoro autorowi/autorce tego tematu ten film nie przypadł do gustu to już jego/jej sprawa. z gustami się nie dyskutuje. jedni wolą horrory, inni komedie... itd., itp., etc.

ocenił(a) film na 8
Dama_Kameliowa_2

Nie umiecie się bawić w te gwiazdki :p

largo_lagrande

Zależy, kto co lubi. Mnie osobiście film się podobał. Podajemuje ciekawą tematykę jaką jest świat zmarłych. Nie chodzi tu o jakieś duchy i duszki tylko raczej o refleksję - co stanie się z nami po śmierci? Bardzo też podoba mi się zakończenie, uważam nietypowe i zaskakujące. Rola psychologa przypada na naprawdę świetnego aktora, który między innymi w tym filmie pokazał się z jaki najlepszej strony (Bruce Willis), ale nie mniej profesjonalnie zagrał Haley Joel Osment - lubię tego, już nie dzieciaka. Gra naprawdę świetnie i jest niesamowicie naturalny (przynajmniej w tym filmie). Ścieżki dźwiękowej okazji przesłuchać nie miałam (a to we filmach jest dla mnie ważne). Powiem tak, nie jestem jakąś profesionalistką w dziedzinie filmu, ale zostałam pozytywnie zaskoczona, co chyba jest ważne, prawda? :)