PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=825}

Szósty zmysł

The Sixth Sense
1999
7,8 635 tys. ocen
7,8 10 1 635291
7,5 53 krytyków
Szósty zmysł
powrót do forum filmu Szósty zmysł

Wypas film.

ocenił(a) film na 9

Jedyny dobry film M. Night Shyamalana. Niezniszczalny i Znaki miały duży potencjał który został zniszczony przez reżysera który dodał tandetne sceny. "Szósty zmysł" to film bardzo dobry jednak uważny watcher może domyślić się zakończenia. Jednak film ogląda się od pierwszej do ostatniej klatki jednym tchem, nie jest nudny ani monotonny, trzyma w napięciu do samego końca.
Poza tym świetna gra Osmenta - chyba najlepiej zapowiadający się aktor młodego pokolenia. Szkoda że takich filmów jest tak mało i m.in. dlatego dostaje ode mnie 10/10.

Kolbe

hmm, zgadzam sie co do opini o "6tym zmysle", lecz według mnie godne uwagi jest jeszcze "niezniczalny", film mi sie naprawde podobał, miał tez swietny klimat i koniec którego sie nie spodziewałem, według mnie arcydzieło wybitne, prawie jak zmysł, lecz znaki, to juz inna sprawa, koles chciał za wszelka cene zostac przy wizerunku rezysera w którego filmach jest zawsze zaskakujace zakonczenie, w znakach nie było zaskakujacce, ale tępo nacigane, idiotczne wrecz zakonczenie, a jesli chodzi o jego kolejny film czyli osade, to koniec przewidziałem po 15 minutach ogladania, i totalnie sie przejechałem na tym filmie, jest do bani:)