PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=178}

Szakal

The Jackal
1997
7,0 44 tys. ocen
7,0 10 1 43618
5,7 18 krytyków
Szakal
powrót do forum filmu Szakal

4/10

ocenił(a) film na 4

Właśnie skończyłem oglądać i nie za bardzo podobał mi się ten film. Miał kilka ciekawych
momentów, ale wszystko popsuło beznadziejne i oklepane zakończenie. Niestety, zawiodłem się,
bo ocena na filmwebie i początek zapowiadały dobre kino a tak to tylko 4/10.

ocenił(a) film na 4
dovio

Zakończenie jest okropne. Ono psuje cały odbiór filmu. Było kilka uproszczeń, ale ogłem film był dobrze zrobiony i zagrany. Gdyby zakończenie było lepsze, to ocena 7/10 byłaby zasłużona. Ale to co pokazali jest fatalne.

Poza tym widać, jak zmienił się w USA stosunek do terrorystów. Terrorysta z IRA, który zabił sporo ludzi, ale nie amerykanów jest pozytywnym bohaterem. Ciekawe czy teraz gdyby zamiast Gere'a grał jakiś Arab, też byłoby tak cukierkowato.

ocenił(a) film na 5
dovio

Mnie również film nie zachwycił, uważam, że ocena na FW jest stanowczo za wysoka.

ewawilk

Chyba raczej stanowczo za niska :-)

Immortal_Stasin

Bez jaj. Zakonczenie psuje doslownie caly film i arcydzielo tez to nie jest. Da sie obejrzec ale bez polotu

ocenił(a) film na 10
ewawilk

Przynajmniej po waszych postach wiem,że mam do czynienia z kimś kto kompletnie nie zna się na kinie sensacyjnym.Szakal to prost wyśmienity film.Trzyma w napięciu.

dovio

Udany film, zasługuję na zdecydowanie wyższą ocenę niż 4.

ocenił(a) film na 4
Immortal_Stasin

Do pewnego momentu film rzeczywiście się dobrze oglądało i byłem skłonny dać mu ocenę 7/10. Jednak zakończenie było tak okropne, że zepsuło mi cały odbiór filmu i musiałem zmienić ocene nva 4.

ocenił(a) film na 10
dovio

Zakończonie mu przeszdza normalne zakończonie-twardy pojedynek.Takie są właśnie zakończenia w filmach.

ocenił(a) film na 7
dovio

No też się zgadzam zakończenie do niczego, ale ogólnie film niezły. Dałbym i 8 ale zakończenie sprawiło ,że ocenę obniżyłem. Ale jak dla mnie 4 to chyba trochę za nisko co? Bez przesady film nie był aż tak słaby.

dovio

A jaki jest początek. Przykładowe aresztowanie, powinni je puszczać na szkoleniach CIA i FBI - wchodzą, zatrzymują imprezę po czym wdają się w dyskusję nt. powodów aresztowania i przedstawiają dowody jakie mają (DNA). Tak nie wygląda aresztowanie. Dziecko kręciło ten film? Przecież aresztowanie nie może tak wygladać i tak nie wygląda.

Już sam początek zniechęca na maxa.

ocenił(a) film na 3
dovio

Potwierdzam, film rozczarowanie, który śmiało można sobie odpuścić...