Właśnie skończyłem oglądać i nie za bardzo podobał mi się ten film. Miał kilka ciekawych
momentów, ale wszystko popsuło beznadziejne i oklepane zakończenie. Niestety, zawiodłem się,
bo ocena na filmwebie i początek zapowiadały dobre kino a tak to tylko 4/10.
Zakończenie jest okropne. Ono psuje cały odbiór filmu. Było kilka uproszczeń, ale ogłem film był dobrze zrobiony i zagrany. Gdyby zakończenie było lepsze, to ocena 7/10 byłaby zasłużona. Ale to co pokazali jest fatalne.
Poza tym widać, jak zmienił się w USA stosunek do terrorystów. Terrorysta z IRA, który zabił sporo ludzi, ale nie amerykanów jest pozytywnym bohaterem. Ciekawe czy teraz gdyby zamiast Gere'a grał jakiś Arab, też byłoby tak cukierkowato.
Mnie również film nie zachwycił, uważam, że ocena na FW jest stanowczo za wysoka.
Bez jaj. Zakonczenie psuje doslownie caly film i arcydzielo tez to nie jest. Da sie obejrzec ale bez polotu
Przynajmniej po waszych postach wiem,że mam do czynienia z kimś kto kompletnie nie zna się na kinie sensacyjnym.Szakal to prost wyśmienity film.Trzyma w napięciu.
Do pewnego momentu film rzeczywiście się dobrze oglądało i byłem skłonny dać mu ocenę 7/10. Jednak zakończenie było tak okropne, że zepsuło mi cały odbiór filmu i musiałem zmienić ocene nva 4.
Zakończonie mu przeszdza normalne zakończonie-twardy pojedynek.Takie są właśnie zakończenia w filmach.
No też się zgadzam zakończenie do niczego, ale ogólnie film niezły. Dałbym i 8 ale zakończenie sprawiło ,że ocenę obniżyłem. Ale jak dla mnie 4 to chyba trochę za nisko co? Bez przesady film nie był aż tak słaby.
A jaki jest początek. Przykładowe aresztowanie, powinni je puszczać na szkoleniach CIA i FBI - wchodzą, zatrzymują imprezę po czym wdają się w dyskusję nt. powodów aresztowania i przedstawiają dowody jakie mają (DNA). Tak nie wygląda aresztowanie. Dziecko kręciło ten film? Przecież aresztowanie nie może tak wygladać i tak nie wygląda.
Już sam początek zniechęca na maxa.