PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=178}

Szakal

The Jackal
1997
7,0 44 tys. ocen
7,0 10 1 43643
5,8 14 krytyków
Szakal
powrót do forum filmu Szakal

Film jest super tak jak i soundtrack. Jednak nigdzie nie mogę znależć jednego utworu który leci przez chwile w filmie. Tą muzykę puszcza szakal żeby zwabić agentów i Valentinę Koslove w domu Isabelli. Jeśli ktoś wie prosze o odpisanie.

dj_ufo

Jeśli jeszcze szukasz tej piosenki to ja znalazlem ją pod takim tytułem: The Jackal soundtrack - Agent Provocateur - Red Tape.

ikon

Wielkie Dzięki za kawałek. A co do najlepszej roli Willisa: każdy ma swoje gusta i ja uważam że w Szakalu Bruce oddaje najlepszy klimat. Swoją drogą zakończenie też mi się nie podobało, no cóż... dobro zawsze zwycięża...

ocenił(a) film na 10
ikon

Ja szukam ostatniej piosenki jaka jest w filmie

czbyo18

Hejka , mam wszystkie kawałki z szakala ale nie pamiętam który był ostatni...podpowiedz to Ci wyśle, pa

ocenił(a) film na 6
dj_ufo

Ja się z tym nie zgodze.... jest to jedna z najlepszych ról Bruce'a Willisa, jednak sam film mnie nie powalil, szczegolnie zakonczenie jest do bolu przewidywalne i standardowe dla kina akcji... jednak mimo to ogladalo sie przyjemnie takze daje 6/10 - niezly;).

ocenił(a) film na 8
dj_ufo

Nie uważam żeby to był najlepszy film Willisa. Zdecydowanie bardziej podobał mi sie w "12 Monkeys". Szakalowi daję 7/10

dj_ufo

Red tape to jeden z lepszych kawałków, ja nie wiem za to gdzie szukac kawałka, jak Szakal lezy w szlafroku w hotelu i wykręca numer telefonu, popija przy tym szampana...na płycie tego chyba nie ma bo przesłuchałam całą. Pomóżcie!!! A kto słyszał muze z Imperium Wilków??

mantisek

Sorki to miało być tutaj.
Wielkie Dzięki za kawałek. A co do najlepszej roli Willisa: każdy ma swoje gusta i ja uważam że w Szakalu Bruce oddaje najlepszy klimat. Swoją drogą zakończenie też mi się nie podobało, no cóż... dobro zawsze zwycięża...

ocenił(a) film na 8
mantisek

mam ten kawałek (scena w hotelu: szlafrok, szampan) ;) daj maila albo gg to ci go wyślę, bo niestety znalazłem go przypadkiem i nie mam jego nazwy:/

ocenił(a) film na 10
Gorillaz

A kto ma piosenke ktora leci całkiem na początku taka prawie caly czas taka sama jest xD ?

ocenił(a) film na 8
Bover0

żeby to znaleźć wpisz Jackal Theme, soundtrack albo coś w emule albo innym zamulaczu ;p .proste

Bover0

Ja mam kawałek z początku szakala, zapodawaj maila to Ci pośle:)

Gorillaz

Elo, Ja prosze o podeslanie tego kawałka - juturna@wp.pl, bede bardzo wdzieczna

Juturna

Nie doczytałam , myślałam ze chodziło Ci o red tape, sorki

Gorillaz

;p znaczy tego kawałka od "hotelu i szlafroka" ...

Gorillaz

Hej, wyślij mi ten kawałek szakal w hotelu w szlafroku plis

mantisek@interia.pl

Dzięx:)

mantisek

Dzieki za dobre checi, niestety ja sama szukam tego kawałka z hotelu, moze Gorillaz nas ocali ;)

ocenił(a) film na 10
Juturna

A ma ktoś piosenke z początku to jest ta sama co zawsze leci jak reklamują Shakala ma ją ktoś ???
Był bym wdzięczny za wyslanie na mail vx666@o2.pl ;)

Bover0

No witam.
Trochę dużo czasu minęło, jednak mam nadzieję, że dostanę odpowiedź. Otóż poszukuję soundtracku z "Szakala". Chodzi mi o muzykę, która leci, gdy np. jedzie Vanem po autostradzie albo gdy Geere leci helikopterem, żeby uratować First Lady (to jedna i ta sama muzyka). Najpierw orkiestra gra, a potem dochodzi motyw z gitary elektrycznej, to tak dla ułatwienia. Bardzo bym prosił o podanie tytułu tutaj, bądź odezwanie się na pw lub mail: frplay3@gmail.com

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

frplay3

Właśnie oglądam i znalazłem scenę, w której ta piosenka jest wyraźniej użyta: moment, kiedy Szakal w przebraniu (garnitur, długie włosy) robi zdjęcia na budowie szpitala.