PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=178}

Szakal

The Jackal
1997
7,0 44 tys. ocen
7,0 10 1 43643
5,8 14 krytyków
Szakal
powrót do forum filmu Szakal

Tego filmu nie da się traktować poważnie: Szakal z zakolami, polskie działko w roli zabójczej broni, ruscy w cygańskich koszulach i agenci FBI, którzy nie potrafią dodać 2 do 2.
Problem polega chyba na tym, że obejrzałem ten film o jakieś 13-14 lat za późno. Gdybym wciąż był nastolatkiem zakochanym w VHS i "Amerykańskim ninja" może łyknąłbym te -wszystkie nonsensy, "mordercze" spojrzenie Wilisa i macho teksty. A tak...została tylko kupa śmichu i tupecik Szakala. Po 2000 roku seans stanowczo odradzam.

rafiol

Taka zubożała "Nikita". Całkowicie bez dramatu indywiduum i pozbawiona mocniejszych znaczeń. Dużo tandetnych zagrań, które wskazałeś jak chociażby pochodzenie działka. Jednak oglądałem "przed 2000", poza tym był to mój pierwszy 'hitmanowy' film. Mam sentyment :D

PanTrojkat

Miales szczescie, to jest film bardzo osadzony w "swoich" czasach. Dzis cos takiego juz by nie przeszlo, ale lata 80-te rzadzily sie innymi prawami. Ja takze mam sentyment do paru filmow, ktore obecnie uchodzilyby za maksymalnie obciachowe.

ocenił(a) film na 7
rafiol

tyle że to działko to naprawde świetna robota, wystarczy sie przyjrzeć technicznej specjalizacji.

chat_noirPL

Działko na pewno, tylko że my tu o filmie ;)

ocenił(a) film na 7
rafiol

Co do filmu - mi się też nawet podobal, a juz na pewno muzyka Destroyersów

ocenił(a) film na 6
chat_noirPL

jaka muzyka destroyersów? ja słyszałem tam tylko Massive Attack...

ocenił(a) film na 7
Milionowski

coś mi się musiało chyba wtedy pomieszać

ocenił(a) film na 7
rafiol

Tyle , ze film jest z lat dziewięćdziesiątych ...

rafiol

Co więcej "Dzień Szakala" z 1973 to nadal wspaniały, wciągający klasyk, a ta kopia z 1997 roku jest słaba jak sik węża.
Właśnie to oglądam i czuję zażenowanie. Kino najgorszych tandetnych klisz.

adam_zielinski_7121

Hej, zażenowany, podaj choć kilka tytułów lepszej hollywoodzkiej sensacji z ostatnich kilku lat.
No dobra, może być z ostatnich 10 lat.
A niech tam... wystarczy jeden tytuł z ostatnich 10 lat