PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566143}

Szczęście ty moje

Schastye moe
2010
6,6 2,4 tys. ocen
6,6 10 1 2401
6,6 8 krytyków
Szczęście ty moje
powrót do forum filmu Szczęście ty moje

Słuchajcie, czy ten główny bohater po tym jak dostaje obuchem w głowę to on jeszcze żyje i to jest ten człowiek z brodą, który na końcu strzela i odchodzi? Szczerze ja w pewnym momencie zaczęłam nie nadążać za fabułą!
Zastanawiające jest też kto leżał w tym łóżku, do którego weszła kobieta - bo ja tak doszłam do wniosku, że to mógł być ten człowiek? A raczej jego trup? Bo on się praktycznie nie ruszał, podczas gdy kobieta "działała"?

FILM BARDZO MROCZNY I CIĘŻKI W ODBIORZE! Wydaje mi się również, że to dziecko, które traci tatę to jest ten staruszek?

ocenił(a) film na 7
JOANNA108

Miałem podobny problem ale idziesz dobrym tropem. Film ciężki!!! Dałem 7 !!!

ocenił(a) film na 5
andih

Mógłbyś coś więcej odpisać? Generalnie wydaje mi się, że film miał wiele pobocznych wątków, które sumowały się...

ocenił(a) film na 5
JOANNA108

Już wiem, doszłam od wniosku, że ten człowiek z brodą jest, tym który jedzie ciężarówką, tj. głównym bohaterem :) Dalej jednak, nurtuje mnie pytanie kto leży w tym łóżku! Generalnie film zagmatwany ale o dziwo wciągający jak dla mnie :)

ocenił(a) film na 7
JOANNA108

To ta sama osoba. Wesołych Swiąt

ocenił(a) film na 5
andih

To ja tobie już po świętach życzę udanego Sylwestra! Dziękuję za odpowiedź.

JOANNA108

Moim zdaniem dziecko które traci ojca, to niemowa, który z historii może wynikać, zabrał go do starego domu. Kobieta przyjęła bohatera, traktując go jako dawcę darmowej mąki i dildo :)
Film zamieszany, bohaterami jest społeczeństwo, główny bohater od początku do końca obserwuje otaczającą go przestrzeń. Na końcu jest jakby głosem reżysera, gdy rozstrzeliwuje całe tałatajstwo.
Tłustego tłustego czwartku ;)

ocenił(a) film na 5
kiscbananow

Ta odpowiedz jeszcze bardziej mi namieszała w głowie, choć z tym niemowa zgodzę się - to chyba ten mały chłopiec, któremu ojca zabijają żołnierze... Ale w takim razie kto leży w śniegu, gdy kobieta, która próbuje się zabić dociera do tego opuszczonego domu?
TRZEBA BĘDZIE JESZCZE RAZ OBEJRZEĆ ALBO PO PROSTU NIE DOSZUKIWAĆ SIĘ JAKICHŚ LOGICZNYCH POWIĄZAŃ, BO MOŻE NIE O SZUKANIE POWIĄZAŃ CHODZIŁO A O UKAZANIE JAKI TEN ŚWIAT JEST OKROPNY?

ocenił(a) film na 6
JOANNA108

Witam oglądałem dzisiaj i również nie ogarnąłem fabuły. Od momentu jak kierowca dostaje w głowę wszystko się miesza.

ocenił(a) film na 5
rerekumkum

Ja wczoraj właśnie rozrobiłam sobie powtórko do tego momentu, potem stwierdzam, że znowu nic nie ogarnę i wyłączyłam telewizor. Tam chyba chodzi o to, że to były rożne historie... a punktem wspólnym ich było ukazanie marginesu społecznego.

ocenił(a) film na 5
JOANNA108

Sam film dość dobrze się ogląda ale liczyłem na dużo więcej.
Najbardziej mnie w***ali ci gliniarze z "drogówki".
Ubiłbym takiego psa na miejscu:)