PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566143}

Szczęście ty moje

Schastye moe
2010
6,6 2,4 tys. ocen
6,6 10 1 2401
6,6 8 krytyków
Szczęście ty moje
powrót do forum filmu Szczęście ty moje

bzdura 

ocenił(a) film na 4

o czym ten film? co chwilę ginie 1 rusek czy kto tam? u nich tylko głupota, krzywda, chamstwo, złodziejstwo, morderstwo? oj sorki (95%) :/
w takim tempie to za kilka lat wszyscy wyginą, heh... a pokazują to jako coś normalnego...
tam gdzie czarne musi istnieć i białe...
jeśli jest tak jak pokazano to byłoby zero zaufania dla obcych a pokazują to inaczej... wpuszczają do domu, karmią, podwożą... no to ja nie wierzę :]
nie dość, że film na "nie do wiary" to jeszcze posklejany w nieładzie...
coś w tym jest ale ogólnie jako film - słaby...

spojler - najlepiej to głównemu bohaterowi kazać długo milczeć... ;]

ego78th

...czyli de facto "dzieł" nierealnych.

ocenił(a) film na 6
VanKert

bzdura i zakręt ten film :

ocenił(a) film na 6
damian252

jedno co mnie wq...a w ruskich i polskich filmach to to co dzieje się wieczorem czy w nocy to na ekranie nicosc czarny ekran hahaa

ocenił(a) film na 4
damian252

nie tylko... predator kontra cośtam - większość urywki czarne heh

ocenił(a) film na 6
VanKert

bo to wszystko stara szkoła niech wreszcie poumierają Ci co uczą reżyserów :D

ocenił(a) film na 4
damian252

no co chcesz, taniej jest jak jest ciemno... :D
uwielbiam te filmy jak mi tylko coś błyska w ciemności, rozwijają wyobraźnię hahaha
"widzę ciemność. ciemność widzę" ;]

VanKert

witaj,

nie zamierzam drwić czy obrażać, ale chyba jeszcze mało w życiu widziałeś (łaś). obejrzałem w życiu kilka filmów realistycznych fabularnych i dokumentów o rosji. przeczytałem kilka książek na temat tego kraju, z resztą nie trzeba sięgać daleko, bo wystarczy polska literatura faktu, a także własne obserwacje, by zrozumieć, że to jest rzeczywistość, szczególnie tam w rosji. dużo większej obszarowo, dzikiej, bo nie tylko cywilizowanej (cokolwiek to znaczy w kontekście samego filmu), a co za tym idzie dużo bardziej nieprzewidywalnej. na potwierdzenie historia z ostatnich godzin...

http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/715605,Rosja -policjanci-zamordowali-kolege-77-pchniec-nozem

o tym był film. między innymi o ciemnej mrocznej, zagubionej, egoistycznej, bestialskiej, nielogicznej naturze człowieka.

pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
VanKert

zgadzam się całkowicie że to gniot! dawno nie oglądałam tak pokręconego filmu, w którym nie wiadomo o co chodzi. Zbyt duża ilość wątków i brak motywów dla morderców to główne minusy filmu. Porównywanie go do Domu Złego to jakieś niezrozumienie !

meggi30

to, że nie wiesz o co w filmie chodzi i jest dla CIEBIE pokręcony, świadczy dobitnie o tym, że film jest gniotem? Jesteś strasznym człowiekiem... Przerażasz mnie! To że Dom Zły jest filmem o prostszej konstrukcji dla prostego widza to lepiej? Odejdź!

ocenił(a) film na 3
maskey

A gdzie jakaś ocena? Ciekawi mnie bardzo co inni sądzą na temat oglądanych filmów. Jeżeli dobrze rozumiem sens istnienia tego forum to służy ono do oceny i refleksji na temat filmów a nie innych użytkowników. MASKEY! nie idź tą drogą ;)

meggi30

jedynie piętnuje nielogiczne,sprzeczne,mylne czy głupie sformułowania - drogi dedukcji etc. To jest na prawdę szczyt szczytów niekompetencji nazwać film gniotem, tylko dlatego że dla osoby A wydaje się pokręcony itd itp. Gniot to film, w którym np. posłużono się nienaturalnie uproszczonymi środkami wyrazu - NIE ZAUWAŻYŁEM TEGO W FILMIE. To nie jest tak, że dla jednej osoby film jest gniotem a dla drugiej nie - gniot to pojęcie obiektywne, świadczące o jakości formalnej filmu - proste. Możesz za to napisać, że film jest dla Ciebie słaby, nudny...... ale....... kogo tak na prawdę interesuje?
Sens istnienia tego forum to pisanie opinii rzeczowych, np własnych interpretacji żeby wymieniać się spostrzeżeniami. Nie urodził się chyba jeszcze człowiek, którego interesowałoby to czy film jest dla Ciebie słaby.... Ja za to muszę tracić czas na tłumaczenie Tobie tych podstawowych rzeczy, po tym jak traciłem czas na czytanie tych głupich wywodów szukając czegoś wartościowego. Chciałbym mieć szansę na rzeczową dyskusję o filmie, ale w towarzystwie użytkowników Tobie podobnych - NIE DA SIE
ps.
Całki to też gniot, ponieważ są dla Ciebie pokręcone i nie wiesz o co chodzi? Nice try.

VanKert

Drodzy forumowicze! Mam przyjemność ogłosić iż ja i mój kolega troll (i hejter) tj. Mowiacy_do_reki, doszliśmy w końcu do porozumienia i uzgodniliśmy, iż nie będziemy już więcej zaśmiecać tego ani żadnego innego forum na FilmWebie, dziękujemy wszystkim za uwagę i przepraszamy z kłopot :)

ocenił(a) film na 4
Heller1304

he he