PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=120345}

Szkoła uwodzenia 3

Cruel Intentions 3
2004
5,7 11 tys. ocen
5,7 10 1 10529
Szkoła uwodzenia 3
powrót do forum filmu Szkoła uwodzenia 3

OGLĄDNEŁAM 3 CZĘŚCI SZKOŁY UWODZENIA PO KOLEI I NIE ROZUMIEM TU CZEGOŚ 1 część to kiedy sebastian umiera 2 część to wydarzenia sprzed 5 lat przed 1 częścą to jakim cudem w 3 części jest wspomniane że sebastian i Kathryn są na odwyku. powiedziała to wczoraj główna bohaterka na początku filmu. jakim cudem sebastian jak on nie zyje jest na odwyku.

ocenił(a) film na 6
NATIOREIRO

calej 3 czesci niestety nieobejrzalam ale keidys kolega mi tlumaczyl ze 3 czesc sie dzieje jeszcze wczensiej niz 2 :) wiec powinno sie ogladac od tylu cala trylogie .chyba dobrze kminie:D ewenutalnie 3 sie dzieje miedzy 1 a 2 ...niewiem...zamotane to ;p

netya

Wg mnie powinno się je oglądać w kolejności 2, 1, 3. Bo... 2 część dzieje się jeszcze przed pierwszą. A w 3 części jak dobrze pamiętam, Cassidy (główna bohaterka) powiedziała "Kathryn i Sebastian? Nie żyją" czy coś takiego... ?

Więc wydaje mi się, że właśnie powinno je się oglądać w takiej kolejności jw wspomniałam.

Hehe ale jeśli ktoś naprawdę będzie chciał wiedzieć, co ona powiedziała, ściągnie sobie napisy do filmu, poczyta i już. (Tylko, że nie każde napisy są tak samo tłumaczone) :PP

użytkownik usunięty
NATIOREIRO

Ich błąd. Źle zostało to napisane w scenariuszu. Miało być, że Kathryn jest na odwyku, a Sebastian nie żyje. Trzecia część jet kontynuacją poprzednich wcieleń tego filmu. Tylko, ze nowymi postaciami. Ja, uważam, że Szkoła Uwodzenia 1, jest najlepsza. A wy?

użytkownik usunięty

Bo byłoby niemożliwe, any 'trója' była jeszcze wcześniej, niż 2. Dlaczego? Z prosteo powodu. W tedy Kathryn i Sebastian się jeszcze ie znali.

ocenił(a) film na 8
NATIOREIRO

a ja mam inne pytanie , chociaż nie bezpośrednio związane z 3. częścią .
jak to jest , że w 2. części Kathryn 'zdobywa' Sebastiana , a w 1. mówi
mu , że pragnie tylko jej bo nigdy jej nie miał ? ;>

madziuss_2

niby zdobywa, a raczej wygrywa z Sebastiana i nie jest powiedziane ani pokazane czy między nimi dochodzi do czegoś i raczej się to tak odbiera,że nie będzie nic z nimi...
szkoła uwodzenia dwa jest prequelem jedynki, a trójka się dzieje po wszystkim tak jak już to pisano wcześniej i jest luźno z nimi powiązana;)

ocenił(a) film na 8
NATIOREIRO

niekoniecznie te wszystkie 3 części muszą być powiązane ze sobą... kurcze nie chce mi się teraz myśleć, jak będę miała natchnienie, to napiszę :))

NATIOREIRO

JAKIE WERSJE WY OGLĄDACIE!!!!!!!!!
Przecież dialog wyglądał tak:

J:Jeśli chcesz koniecznie być Kathryn,|przynajmniej pozwól mi być Sebastianem.
K:Kathryn. Sebastian.|Gdzie oni teraz są?
No tak, klinika odwykowa i śmierć...

ocenił(a) film na 6
seyko87

a ja wlasnie ogladam szkole uwodzenia 3 z lektorem i dialog brzmial tak:
- Kathryn Sebastian. Gdzie oni teraz sa?
- Odwyk im nie pomógl wiec umarli.

lorena69

Bo to też zależy od tłumaczenia.Nie zawsze jeden film jest tak samo tłumaczony,tylko może być różnie tłumaczony...

seyko87

TŁUMACZENIE JEST TAKIE JAK PISAŁEM!!!!!!!!!!!!
Nie można tego inaczej tłumaczyć oryginał brzmi:

J:If you want to be Kathryn that badly,|at least let me be your Sebastian.
C:Kathryn. Sebastian.|Where are they now?
Oh, yeah, methadone clinic and dead.

"methadone clinic and dead" - niema innego tłumaczenia niż klinika odwykowa i śmierć

seyko87

Boże człowieku,ja nie bd się z Tobą kłócić,ale chyba wiesz,że nie każdy lektor tłumaczy tekst słowo w słowo.

...

Valenciaa

Nie bierz tego do siebie, a poza tym nie trzeba tłumaczyć słowo w słowo ale nie można wypaczyć treści filmu.

ocenił(a) film na 6
Valenciaa

Oglądałem w orginale, nie z żadnym lektorem i jest tak jak napisał seyko87

ocenił(a) film na 6
seyko87

powinienes chyba wiedziec ze jezyka angielskiego nie tlumaczy sie doslownie na polski.

lorena69

To jak w przenośni można przetłumaczyć "methadone clinic and dead" ?

ocenił(a) film na 7
seyko87

Więc jak to sie powinno ogladac ja pamiętam tylko jedną Szkołe Uwodzenia nie wiem którą jak Sebastianowi podoba sie jakaś brunetka potem tej Katherine czy jak ona tą blondynke chce zniszczyć (ta dziewice, taka grzeczna) potem Sebastian widzi jak Chyba Katherine z ta brunetka sie caluja a na koncu jest tak ze ta ich cala trojka knuje ze sebastian przeleci tą grzeczniutka blondynke i tak się dzieje w limuzynie :)

ocenił(a) film na 6
lady_girl

napewno trzeba ogladac moim zdaniem najpierw 2 , potem 1. co zreszta w fabule widac bo w 2 czesci poznaje Katherine i przyjezdza do NY. natomiast co do 3 czesci to niewiem ale ona juz luzno zwiazana jest z 1 i 2 czescia wiec bym sie tym juz nieprzejomowala;p

netya

Właśnie leci ten film na Polsacie odpowiedź brzmi "prawda w klinice na odwyku" także powinno się oglądać 2, 3 (ponieważ dzieje się równocześnie po drugiej części) a następnie 1.

ocenił(a) film na 4
jago18

Najlepiej nie tracić czasu, tylko delektować się pierwszą częścią;p

ocenił(a) film na 6
dorcia_ma

exactly ;)