PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617373}
7,3 163 tys. ocen
7,3 10 1 162536
6,4 27 krytyków
Szybcy i wściekli 6
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 6

To totalna bajka. Obejrzeć można, fajne efekty, ale jakiejś wielkiej rewelacji nie ma. Najbardziej podoba mi się 1 część i tokyo drift, tokyo drift to ostatnia udana część tej serii.

użytkownik usunięty
kasiunia7_filmweb

Zgadzam się. Film w rodzaju fantasy z samochodami, czołgami i samolotami. Fajne ale naciągane, bardzo naciągane.

ocenił(a) film na 9
kasiunia7_filmweb

Jak to mówią Polak najpierw skrytykuje a później pomyśli.

ocenił(a) film na 1
mat206

Kto tak mówi? Różne aforyzmy i złote myśli życiowych nieudaczników obwiniających innych za swój mierny los słyszałem, ale to akurat po raz pierwszy. Opuściłeś kiedyś w ogóle ten kraj, czy jesteś kolejną ofiarą, która bez sprawdzenia empirycznie, będzie wszędzie powtarzać idiotyzmy wbite jej do głowy przez innych, w stylu "Polak to/tamto..." albo "w tym kraju..." ?

ocenił(a) film na 6
kasiunia7_filmweb

Bajka dla dużych chłopców :D Kolejna szósta już część - coraz mniej zaskakująca, efekty spotęgowane :)

kasiunia7_filmweb

Niestety zgodzę się. Bardzo lubię te filmy, i właśnie głównie pierwszą część i tokyo, jednak ta najnowsza mnie nie zachwyciła.
To coś typu oglądnąć, podziwiać i zapomnieć. Ładne autka, fajne wyścigi, kilka wybuchów, i by nie było że to odgrzewany kotlet to dodali jeszcze czołga i już przepis na kolejną część. Film był niezły pod względem efektów i chyba tylko o to im chodziło, więc jak już mówiłem - popatrzeć, popodziwiać pracę grafików i zapomnieć.

ocenił(a) film na 6
kasiunia7_filmweb

WITAM CIE! Zupelnie sie z Toba zgodze bo w moich oczach SZ.I.W1 jak i TOKIO DRIFT sa najlepszymi filmami z serii a cala reszta wyglada jak typowy skok na kase i uderzanie w widzow w wieku 13-17 lat gdzie bajki i brak realizmu uwielbiaja. Ale spokojnie SZ.I.WSCIEKLYCH 7 robi teraz inny rezyser a on az tak nie przesadzi z KINEM S/F ktore nie ukrywajmy zdominowalo CZESC 6. Kilkoma scenami naprawde zrobili z tego jakby ekranizacje KOMIKSU :-)

ocenił(a) film na 8
kasiunia7_filmweb

wszyscy macie rację, ale weźcie pod uwagę, że to FILM. Jak chcecie czegoś realistycznego to polecam filmy dokumentalne. Ta część jest 100 razy lepsza od piątej ;D

kasiunia7_filmweb

Nawet nie byłoby to tak widoczne , gdyby nie ta scena z tym sejfem. Ogólnie ogląda się fajnie. No ale bez przesady nawet 2 Lamborghini nie pociągną takiej skrzyni która na oko ważyła tam z 5 ton, a oni zachrzaniali jakby ciągneli sanki.

ocenił(a) film na 10
filipvandersluis

1. Sejf - to nie ta część
2. Lambo jest niczym w porównaniu do tych przerobionych Chargerów.. Ale i tak by nie dały rady tyle ciągnąć tego sejfu.

ocenił(a) film na 1
filipvandersluis

Nasycone proteinowymi shake'ami i anabolicznymi sterydami "nitro" Vina 'Torrento' Diesla musi
być naprawdę zjełczałe i potężniejsze od najprędzej spalającego się diesla. "Rura wydechowa"
też bez dwóch zdań musi mieć doskonałą custom-made aerodynamikę.

Jak "wrzuci bieg" to nie takie sejfy można na tym pociągnąć.