PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617373}
7,3 163 tys. ocen
7,3 10 1 162536
6,4 27 krytyków
Szybcy i wściekli 6
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 6

Nie chcę zaczynać tej opinii od pytania "Dlaczego ten film ma tak wysoką ocenę?", no ale inaczej się nie da. Staram się nie oceniać filmów na podstawie ich realistyczności i mam na prawdę duży dystans do tego typu sytuacji, no ale bez przesady. 120-sto kilogramowa masa mięśni wyskakująca na metr w górę z miejsca, latający i nieśmiertelny Vin Diesel, najdłuższy pas startowy świata, Alfa Romeo (!), która ściąga Antonova (!!) do ziemi (!!!), zabili najlepszą laskę z całej serii i do tego fabuła nudna jak flaki z olejem. Wlekło się to niemiłosiernie i strasznie przewidywalne...

Gdzie są starzy, dobrzy Szybcy i wściekli, gdzie główny nacisk stawiano na piękne kobiety, samochody i wyścigi, a nie na akcję rodem z X-manów? Jedyne co w tym filmie mi się podobało (oczywiście oprócz Gisele, Elene i samochodów), to intro. Świetnie skomponowane, w skrócie przedstawiające historię bohaterów.

użytkownik usunięty
mosakovsky

Nic dodać, nic ująć. Zgadzam się ze wszystkim co zostało tu napisane.

ocenił(a) film na 6
mosakovsky

Trudno się nie zgodzić. Ale przyznać trzeba, że efekty specjalne na wysokim poziomie. Dobrze, że Justin Lin już nie kręci, bo nie wytrzymał i poszedł na całość ;D Siódemka powinna być bardziej stonowana.